Algemeen

Team geselecteerd voor wederopbouw US na orkaan Sandy

Een internationaal ontwerpteam van MIT (VS) en Dutch Delta Collective (NL), geleid door de Belg Alexander D'Hooghe, werd door Shaun Donovan, minister van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling in het kabinet-Obama, belast met een studie en ontwerp voor de reconstructie en verdere ontwikkeling van de kustlijn van de noordoostkust van de Verenigde Staten, na de doortocht van orkaan Sandy in 2012.

Het team van MIT en Dutch Delta Collective wordt geleid door Alexander D’Hooghe (directeur van het MIT Center for Advanced Urbanism, en mede-oprichter van ORG, Organization for Permanent Modernity (BE)) en Kristian Koreman (mede-oprichter van ZUS, Zones Urbaines Sensibles (NL)). Het team combineert het onderzoek en de lokale kennis van MIT, met het in waterbeheer en -ontwerp gespecialiseerde ZUS, De Urbanisten, Deltares, Volker Infra Design en 75B uit Nederland. Naast ORG (BE/US) vervolledigen toonaangevende stedenbouwkundige ontwerpbureaus PREX, MY Studio en Urban Risk Lab het team.

“Cruciaal voor veerkrachtige stedelijke landschappen is de slimme kalibratie van regionale bescherming en lokale adaptatie," aldus D'Hooghe. "Het MIT-DDC team zal nieuwe strategieën, instrumenten en typologieën ontwerpend onderzoeken om tot een interscalair voorstel te komen voor een veerkrachtige noord-oostelijke kustlijn.”

Ook interessant


Build for Life