Bedrijfsnieuws

TVH verkoopt nu ook onderdelen voor klein grondverzet

TVH verkoopt nu ook onderdelen voor klein grondverzet
TVH, wereldleider op het gebied van onderdelen en accessoires voor material handling, industriële en landbouwmachines, heeft zijn uitbreiding naar de markt voor klein grondverzet (SEM) aangekondigd. Deze stap stelt TVH in staat om een al robuust productaanbod uit te breiden naar deze nieuwe, aangrenzende markt, die doorgaans wordt aangeduid als lichte constructie.

TVH's nieuwe onderdelenassortiment voor lichte constructie-uitrusting richt zich op drie soorten machines: minigravers, schrankladers en minirupsladers. Binnen deze drie deelmarkten ligt de nadruk op onderdelen voor de merken Bobcat, Case, Caterpillar, JCB, Takeuchi, John Deere, Kubota, Volvo en Yanmar, terwijl er ook uitgebreide opzoekdiensten voor andere merken worden aangeboden.

One-stop shop als ambitie

"Voorlopig richten we ons bewust op 3 verschillende deelmarkten en 9 merken voor onderdelen voor klein grondverzet, maar alle aanvragen van klanten zijn welkom. Bovendien zullen we, op basis van de behoeften van de klant, ons SEM-gamma in de toekomst blijven uitbreiden," zegt Kristof Bolle, Senior VP Sales EMEA en APAC bij TVH. "Ons einddoel is dat de klant voor elk onderdeel bij ons terecht kan, net als voor het assortiment dat wij momenteel aanbieden voor material handling, industriële en landbouwuitrusting. Momenteel hebben we 600 000 referenties voor schrankladers, minirupsladers en minigravers, met nog veel meer onderweg."

Lancering en uitrol

Meer dan anderhalf jaar voorbereiding ging vooraf aan de lancering van het aanbod lichte bouwmachineonderdelen van TVH. Zoals Dirk von Holt, President van TVH Americas, zegt: "We wilden pas lanceren als we er zeker van waren dat we onze klanten een relevant productassortiment konden bieden tegen concurrentiële prijzen. We stelden het resultaat voor het eerst voor op ConExpo in Las Vegas (10-15 maart 2020), 's werelds grootste vakbeurs voor de bouwmaterieelsector. Vanaf september zullen we onze producten ook actief promoten binnen Europa en de Aziatische Pacifische regio. Met Smopyc in Spanje en Samoter in Italië zullen we dan ook de belangrijkste bouwbeurzen in 2021 bijwonen om ons aanbod verder in de verf te zetten. En dan gaan we het hele jaar en 2021 door op andere beurzen over de hele wereld."

50 jaar traditie en expertise

Door nu onderdelen voor klein grondverzet te verkopen, boort TVH een nieuwe markt aan, daarbij voortbouwend op 50 jaar ervaring. "Met ons klantenbestand en onze expertise hebben we al een solide uitgangspunt voor het segment SEM-onderdelen en hopen we snel te kunnen groeien," legt Grant Adam, VP Sales APAC, uit. "En vergeet de welbekende sterke punten van TVH niet, zoals ons wereldwijde netwerk van filialen in meer dan 180 landen, onze wereldwijde klantenservice in 37 talenen levering binnen 24 uur (Europa en Amerika) of 48 uur (wereldwijd)."

Het aanbod voor licht bouwmaterieel is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen verschillende teams binnen TVH wereldwijd, waardoor een productaanbod ontstaat dat is afgestemd op de behoeften van verschillende mensen en bedrijven in elk land waar we op dit moment actief zijn. Naarmate we ons assortiment verder uitbreiden, zal deze samenwerking nog intensiever worden, zodat we de best mogelijke afstemming op de behoeften van de klant kunnen garanderen."

Ook interessant


Build for Life