Duurzaam Bouwen

T.Palm pakt uit met lage energiewoning op de Batibouw

T.Palm differentieert zich al geruime tijd van de collega’s in zijn marktsegment met een uiterst performant lastenboek inzake energiebesparing. Tijdens Batibouw 2008 gaat het bouwbedrijf nog een stapje verder en stelt de kandidaat-bouwers een addendum bij het lastenboek voor om van de woning een lage energiewoning te maken.

Zo voorziet het addendum in mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning, muurisolatie van 10 cm, dakisolatie van 20 cm, een goede vloerisolatie en een doorgedreven luchtdichte constructie. Het bedrijf investeerde zelfs in een machine om de luchtdichtheid van zijn gebouwen te testen.

Dankzij deze inspanningen kan T.Palm woningen – met een bewoonbare oppervlakte variërend van 180 tot 200 m² aanbieden - die een K-waarde 35 en een E-peil 65 halen. Het stookolieverbruik voor de verwarming wordt hierdoor beperkt tot 6 à 6,5 liter per vierkante meter, of tot 9 liter per vierkante meter wanneer de verwarmingsinstallatie ook het sanitair warm water produceert.

T.Palm maakt zich overigens sterk dat een energievriendelijke woning van T.Palm biedt inderdaad heel wat voordelen, te beginnen bij een energieverbruik voor verwarming dat daalt met meer dan 60%. Dat betekent een jaarlijkse besparing in de orde van +/- 1500 liter stookolie. Bovendien zijn geweldige financiële besparingen op lange termijn te verwezenlijken: € 68.000 over een periode van 20 jaar ! En natuurlijk is er ook een beperking van de CO2-uitstoot in de atmosfeer.