Architectuur

Studioninedots ontwerpt West Beat Amsterdam

Ontwikkelaar Lingotto is samen met architectenbureau Studioninedots geselecteerd voor het nieuwbouwproject West Beat in Amsterdam. In het gebouw aan de Lelylaan komen 150 woningen, werk-, cultuur- en ontmoetingsfuncties plus een ondergrondse parkeergarage. Dat heeft de gemeente Amsterdam dinsdag bekendgemaakt.
De gemeente zegt voor het plan te hebben gekozen ‘vanwege de indrukwekkende vormgeving in combinatie met een sterk programma’. “Dit zorgt voor het gewenste wow-effect: een van de belangrijkste uitgangspunten in de tender voor de kavel aan de Lelylaan vlakbij het World Fashion Centre. De bouw start naar verwachting in 2018”, aldus de gemeente Amsterdam.

West Beat moet als ‘sprong over de ring’ een verbinding leggen tussen het centrum en stadsdeel Nieuw-West, meldt wethouder Grondzaken Eric van der Burg.

Verder levert het gebouw een bijdrage aan de transformatie van de Lelylaan en moet het de aantrekkelijkheid van de plek als woonomgeving vergroten. Amsterdam heeft Lelylaan en omgeving aangewezen als een van de versnellingslocaties voor woningbouw.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant