Algemeen

Studiedag: Hout voor vele toepassingen

Hout is de belangrijkste bron van natuurlijke grondstoffen en kent vele toepassingen gaande van de productie van meubels tot de productie van energie. Vanuit een duurzame benadering is de interesse voor hout de laatste jaren enorm toegenomen en ontstaan er dan ook nieuwe sectoren.

De productie van hernieuwbare energie uit hout is duurder dan de “klassieke” productiewijze van elektriciteit op basis van fossiele brandstoffen. Overheden kennen daarom steun toe aan initiatieven voor de opwekking van energie via groenestroomcertificaten. Deze maatregel dreigt op termijn echter verstorend te werken en de ‘logische’ aanpak in het gedrang te brengen. Duurzaam omgaan met deze belangrijke en tevens unieke grondstof vraagt nieuwe inzichten en een ruim overleg met de verschillende actoren.

Op deze studiedag komen dan ook heel wat aspecten aan bod die met elkaar in verband staan en soms conflicten opleveren. Het ODE Bio-Energie platform werkt aan een gezonde marktwerking waarbij evenwichtige keuzes worden gemaakt zodat we op een duurzame wijze met deze hernieuwbare energiebron kunnen omgaan. Hout is een multifunctionele grondstof met vele toepassingen zonder elkaar te verstoren. We maken met deze studiedag een wandeling doorheen het bos van mogelijkheden en oplossingen…

Praktisch
Vrijdag 7 december 2012, 9u00 – 17u20

Archipel Business Center
Tramstraat 61
9052 Zwijnaarde

INSCHRIJVING
120 euro (incl. BTW) leden Bio-Energieplatform
170 euro (incl. BTW) niet-leden
25 euro (incl. BTW) studenten

Inschrijven is verplicht en kan via www.ode.be/ode/agenda/studiedag-bio-071212
Build for Life