Studiebureau Boydens opent kantoor in Vietnam

1 oktober 2013 Bron: Redactiebureau Palindroom Verstuur
De geschiedenisboeken van studiebureau Boydens zijn een internationaal hoofdstuk rijker: op 16 september 2013 opende een nieuw kantoor in Hanoi (Vietnam) zijn deuren, intussen de vierde vestiging van het bureau. De officiŽle opening vond plaats in aanwezigheid van de provinciegouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwť en ambassadeur Bruno Angelet. Studiebureau Boydens ziet in deze interculturele kruisbestuiving heel wat toekomstige opportuniteiten.

Boydens wil samen met het nieuwe team in Vietnam in de Aziatische contreien zijn reputatie als een betrouwbare, inspirerende en kennisvaardige partner in het verwezenlijken van bouwprojecten bestendigen en uitbouwen. Het kantoor in Vietnam is gelegen in de Hoang Cau street in het Dong Da District in Hanoi.

Nieuwe markt

Studiebureau Boydens nam deel aan de inspirerende economische handelsmissie in 2012, georganiseerd door de Kamer van Koophandel West-Vlaanderen (Voka), en maakte zo kennis met de sterk groeiende Zuidoost-Aziatische markt. Daarnaast beschikt het studiebureau in Vietnam al over een kwaliteitsvol netwerk dat met de hulp van Flanders Investment & Trade (FIT) en de ambassadeur tot stand is gebracht. Tot slot sluit het vooruitstrevende karakter van Zuidoost-AziŽ nauw aan bij de visie van Boydens op het vlak van duurzaam en energiezuinig bouwen. Deze factoren hebben het ingenieursbureau Boydens doen besluiten dat Zuidoost-AziŽ een nieuwe markt is die mogelijkheden biedt.

Kennisverspreiding

CEO Dirk Boydens zette alreeds voet aan wal in Vietnam en verrijkte er als keynote speaker drie conferenties met de technische kennis van het studiebureau omtrent Green building design strategies en Use of geothermal energy for green buildings. Zo sprak Dirk Boydens op de Green Building Week 2013, de Greenbiz 2013 die in het kader stond van European Green Solutions for Vietnam en de VGBC Annual Conference.

studiebureau Boydens opent kantoor in Vietnam

Engineering & duurzaam bouwadvies

Studiebureau Boydens verzorgt de technische en conceptuele ondersteuning bij duurzame bouwprojecten. In samenwerking met de architect zoekt het studiebureau naar de meest ecologische oplossing zonder daarbij te raken aan de integriteit van de architectuur. De geleverde diensten kunnen onderverdeeld worden in twee groepen: engineering en duurzaam bouwadvies. Onder engineering verstaat Boydens de technische uitwerking en opvolging van projecten. Duurzaam bouwadvies houdt in dat het studiebureau voor elk project streeft naar de meest durabele oplossingen, zowel op het vlak van bouwfysica, technieken als certificering. Bedrijven die een nieuw kantoor of zelfs een nieuwe wijk willen verwezenlijken zijn daarom bij ingenieursbureau Boydens aan het juiste adres.

Open bedrijvendag

Op zondag 6 oktober vindt Open Bedrijvendag plaats en Studiebureau Boydens gunt de bezoekers een exclusieve blik achter de schermen tussen 10 uur en 17 uur in het kantoor in Dilbeek. De aanwezigen krijgen een rondleiding in het uiterst duurzame kantoorgebouw en kunnen workshops bijwonen die dieper ingaan op de werking van het ingenieursbureau en het gegeven duurzaam en energiezuinig bouwen. Zo komen de bezoekers te weten dat Boydens het eerste administratieve 0-uitstootgebouw met drievoudige duurzaamheidscertificatie in Groothertogdom Luxemburg technisch heeft uitgewerkt. Als extraatje verloot Studiebureau Boydens een gratis EPB-evaluatie van een woning

Historiek

Raymond Boydens richtte studiebureau Boydens op in 1961 en in 1994 werd het officieel overgenomen door Dirk Boydens en Wim Boydens. Vandaag zijn er meer dan zeventig werknemers actief. Met kantoren in Brugge, Brussel, Luxemburg en Vietnam wil studiebureau Boydens de uitdaging aangaan om bouwprojecten te verwezenlijken in zowel de Europese Unie als ver daarbuiten. Enkele realisaties uit de uitgebreide lijst van referenties zijn het cultuurcentrum De Grote Post in Oostende, de Imec-toren in Leuven, de stadshal in het Gentse, het Solarwind-kantoorgebouw in Luxemburg, het BNP Paribas Fortis-kantorencomplex Kanselarij in Brussel en diverse hotels ( Etap, Ibis, Novotel en Sofitel) voor de Accor-groep.


Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo