Bedrijfsnieuws

Strukton stapt volledig over op groene stroom

Sinds 1 januari 2013 is Strukton volledig overgegaan op groene stroom. Strukton heeft gekozen voor Windkracht220 van Essent. Dit is 100% duurzame elektriciteit opgewekt door Nederlandse windmolens. Het contract loopt van 2013 tot en met 2015.
Windenergie is een van de schoonste manieren om energie op te wekken, want er komt nauwelijks CO2 bij vrij. Ter vergelijking: standaard grijze stroom heeft een uitstoot van 455 kg/MWh, terwijl windenergie een uitstoot heeft van slechts 15 kg/MWh (gebaseerd op de conversiefactor van de CO2-Prestatieladder).

Het energieverbruik van Strukton is circa 8.800 MWh op jaarbasis, wat gelijk is aan het verbruik van ruim 2.500 huishoudens. De overstap naar groene stroom levert een reductie van maar liefst 3.892 ton CO2 per jaar op.

Met de keuze voor groene stroom draagt Strukton bij aan een beter milieu en voldoet het bedrijf tevens aan de eisen voor de CO2-Prestatieladder. Daarnaast hecht het bedrijf ook belang aan het feit dat de windenergie van Windkracht220 van Nederlandse bodem komt, want op deze manier wordt de productie van duurzame energie in eigen land gestimuleerd.

De markt van duurzame energie is een markt waarop Strukton zelf ook actief is, denk aan de technische werkzaamheden aan offshore transformatieplatforms en activiteiten op het gebied van golfenergie, windenergie en getijdenenergie. De keuze voor groene stroom is dan ook niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de toekomst van het bedrijf.

Ook interessant


Build for Life