Strukton neemt actief deel aan de Dutch Green Building Week

  NL   16 augustus 2012 Bron: Strukton
Strukton is gouden sponsor van de Dutch Green Building Week, die plaatsvindt van 17 tot en met 21 september 2012. Tijdens deze week organiseert Strukton zo’n vijftien evenementen verspreid over het hele land, met als rode draad het verduurzamen van gebouwen.

In veel sessies wordt ingegaan op de Energy Service Company (ESCo), een innovatieve aanpak voor het verduurzamen van gebouwen. Een ESCo pakt het onderhoud en beheer van gebouwen aan en zorgt ervoor dat bijvoorbeeld zorginstellingen, zwembaden en kantoren moderner, energiezuiniger en comfortabeler worden. Een ESCo combineert de vernieuwing van gebouwinstallaties met meerjarig onderhoud, beheer en een verbetering van de energieprestatie en regelt ook de financiering hiervan.

Uniek aan een ESCo is dat de opdrachtgever geen (financieel) risico draagt. De ESCo investeert in (energiebesparende) maatregelen om dit te realiseren. Vervolgens verdient deze ESCo de investeringen terug uit het rendement van deze maatregelen. Het gaat dus om investeren in duurzame huisvesting met een optimale kwaliteit en tegen minimale kosten.

Meer informatie over de activiteiten die Strukton organiseert tijdens de Dutch Green Building Week is te vinden in het programmaoverzicht. Bij sommige onderdelen is een rondleiding inbegrepen, o.a. bij het bijzondere pand van de Dienst Uitvoering Onderwijs en Belastingdienst in Groningen. Aan deelname aan de activiteiten zijn geen kosten verbonden.

Bezoekers van één van de door Strukton georganiseerde activiteiten ontvangen een exemplaar van Bill Clintons boek Geef en verander de wereld. Strukton gelooft dat geld verdienen en een bijdrage leveren aan de maatschappij hand in hand kunnen gaan. Daarin vindt Strukton aansluiting bij het gedachtegoed van Bill Clinton zoals beschreven in dit boek.

De Dutch Green Building Council (DGBC) is de initiatiefnemer van de Dutch Green Building Week, die na een succesvolle editie in 2011 dit jaar voor de tweede keer plaatsvindt. De DGBC laat samen met haar participanten in en aan heel Nederland zien wat zij doen aan het verduurzamen van de bebouwde omgeving. Tijdens de week vinden totaal meer dan honderd evenementen plaats.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo