Strukton maakt doorstart met activiteiten van bouwbedrijf Van Straten

  NL   12 oktober 2012 Bron: Strukton Bouw
Strukton Bouw zal een aantal activiteiten van Van Straten Groep uit Eindhoven continueren middels een doorstart. Hiertoe is deze week een overeenstemming bereikt tussen de partijen. Van Straten Groep is vorige week officieel failliet verklaard. Met deze doorstart stelt Strukton zich, in het belang van de klant, leveranciers en werknemers, ten doel de activiteiten weer zo snel mogelijk op te pakken.

De doorstart heeft vooral betrekking op de activiteiten van het beheer- en onderhoudsbedrijf van Van Straten. Het gaat om 60 tot 80 medewerkers van de in totaal circa 150 medewerkers. Op dit moment is er overeenstemming bereikt met de opdrachtgevers Maxima Medisch Centrum, Hogeschool Fontys, Philips Electronics, Philips Research, Koninklijke Kentalis en NXP. Daarnaast is Strukton in gesprek met diverse opdrachtgevers voor de doorstart van enkele bouwprojecten.

Strukton en Van Straten zijn geen onbekenden voor elkaar: zij werken sinds eind 2011 al samen aan de bouw van de Internationale School in Eindhoven.

Gert Jan Vos, directeur van Strukton Bouw: ‘Met deze overname kunnen we activiteiten die Van Straten in uitvoering heeft zoveel mogelijk laten doorgaan. Van Straten heeft met 105 jaar ervaring een bewonderenswaardige staat van dienst en stond in de regio bekend als een van de meest prestigieuze bouwbedrijven.’
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo