Strukton start werkzaamheden mega-apotheek

  NL   9 mei 2012 Bron: Strukton
Strukton gaat in opdracht van het Erasmus MC in Gorinchem de nieuwbouw van een mega-apotheek realiseren. Hiervoor is op 8 mei de officiŽle starthandeling verricht. De nieuwbouw die Strukton Bouw & Onderhoud realiseert omvat in totaal 4.000 m2 en zal over anderhalf jaar gereed zijn. De aanneemsom bedraagt circa Ä 3.2 miljoen euro.

Burgemeester Piet IJssels van Gorinchem en dr. Peter Roos, hoofd apotheek Erasmus MC, hebben op dinsdagmiddag 8 mei de eerste paal voor de grote apotheek geslagen, waar alleen medicijnen geproduceerd en bereid worden. Het is de bedoeling dat deze productieapotheek tot 500.000 eenheden medicijnen per jaar fabriceert voor Erasmus MC en mogelijk ook voor andere ziekenhuizen.

Erasmus MC laat in Gorinchem de uitzonderlijk grote productieapotheek bouwen. Ook andere ziekenhuizen zijn welkom. De gekozen locatie in Gorinchem ligt tussen Rotterdam en Nijmegen, aan de snelweg A15. Voordelen van de mega-apotheek zijn gedeelde kosten door samenwerking, moderne productiefaciliteiten, versterking van expertise en meer slagkracht. Als de apotheek gereed is, is het Erasmus MC beter voorbereid op het maken van toekomstige medicatie. Per jaar moeten er 500.000 eenheden medicijnen worden geproduceerd.

Bijzonder aan het ontwerp is dat in de bereidingsruimten reparaties kunnen worden uitgevoerd zonder daar binnen te gaan, bijvoorbeeld aan de verlichting, luchtverversing en apparatuur. Reparatie en onderhoud gebeuren vanaf een technische verdieping erboven. De productie hoeft niet te worden stilgelegd. De hygiŽne is bovendien beter gegarandeerd. De apotheek is ontworpen door EGM architecten. Het gebouw vergt een investering van ruim Ä 20 miljoen en is over anderhalf jaar gereed.
Op den duur zal de mega-apotheek aan minstens honderd mensen werk bieden, inclusief apothekers, technici, baliepersoneel, magazijnmedewerkers, beveiligers en vrachtwagenchauffeurs.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo