Nieuwbouw

Strabag bouwt McArthurGlen Designer Outlet in Vancouver

De beursgenoteerde Europese bouwgroep Strabag bouwt een Designer Outlet Center in de buurt van de Canadese Vancouver International Airport (YVR) luchthaven. Strabag voert de werken uit in opdracht van Vancouver Airport Authority en McArthurGlen, Europees leidinggevend eigenaar, ontwikkelaar en manager van designer outlets. McArthurGlen Designer Outlet Vancouver Airport omvat een winkeldorp van ruim 65 000 m2 (waarvan 35 000 m2 bruto verhuurbare oppervlakte) op een toplocatie in Vancouver. Het project heeft een bouwsom van meer dan 100 miljoen Canadese Dollar (~ € 70 miljoen) en bevindt zich op de terreinen van de YVR luchthaven. “Dankzij verschillende grote infrastructuurprojecten (bijvoorbeeld tunnelprojecten) zijn we al vertrouwd met de lokale Canadese markt. STRABAG heeft bovendien de traditie om klanten wereldwijd naar verschillende landen te volgen”, zegt Thomas Birtel, CEO van Strabag SE.

Joan Jove, McArthurGlen’s Development Director voor Noord-Amerika zegt: “We zijn zeer verheugd om Strabag als algemeen aannemer van het McArthurGlen Designer Outlet Vancouver Airport aan te kondigen. Strabag, blinkt uit in de wereldwijde realisatie van complexe en innovatieve projecten: Strabag staat bekend voor een tijdige oplevering binnen een vooraf vastgelegd budget.

McArthurGlen Designer Outlet in Vancouver

“We zijn vereerd om beroep te mogen doen op de expertise van STRABAG, een bedrijf dat een sterke reputatie heeft in het bouwen van internationale projecten zoals diverse gelijkaardige Designer Outlets verspreid over heel Europa.” zegt Tony Gugliotta, Senior Vice President, Marketing and Business Development, Vancouver Airport Authority. “Dit spannend project zal de economische ontwikkeling van de Vancouver International Airport in Brits Colombia en Canada aanzienlijk versterken. De bouwwerkzaamheden zorgen alleen al voor de creatie van 200 nieuwe lokale jobs en nogmaals 1000 extra jobs bij de opening in 2015.”

Strabag voltooide vorig jaar succesvol het McArthurGlen Designer Outlet in Neumünster. Dit project fungeert als referentie voor de realisatie van het outlet center in Vancouver. De werkzaamheden van de eerste bouwfase zijn momenteel begonnen. De eerste fase heeft een totale oppervlakte van 42 000 m2 (22 500 m2 bruto verhuurbare oppervlakte). De opening van het McArthurGlen Designer Outlet Vancouver Airport zal in de lente van 2015 plaatsvinden. Fase 2 omvat de verdere bouw van het project met een totale oppervlakte van 23 000 m2 (12 500 m2 bruto verhuurbare oppervlakte).

Ook interessant