Steenzagerij Peters overgenomen en omgedoopt tot MasterStone

  BE   28 augustus 2019 Bron: Kingfisher
Steenzagerij Peters overgenomen en omgedoopt tot MasterStone
Op 1 juli 2019 werd Steenzagerij Peters, specialist in stijlvolle bouwelementen in natuursteen, overgenomen door Bjorn Gubbels, (Betonagglomeraten Gubbels/Masterbloc). Met de overname veranderde ook de naam van Steenzagerij Peters in MasterStone. Bjorn heeft ambitieuze toekomstplannen met MasterStone, investeringen en extra aanwervingen zijn hierbij essentieel. De overnameprijs is niet bekend gemaakt.

Verderzetting van 51 jaar expertise

Sinds 1 Augustus 2019 is het familiebedrijf Steenzagerij Peters officieel in handen van Bjorn Gubbels. Zaakvoerder Rik Peters van Steenzagerij Peters en Bjorn vonden elkaar al zeer snel in het bespreken van een eventuele overname of beter gezegd de verderzetting van de steenzagerij.
“Ik had geen opvolging en zocht naar een oplossing zodat iedereen binnen het bedrijf tewerkgesteld kon blijven”, vertelt Rik Peters. Bjorn van zijn kant zag het potentieel dat een overname van het bedrijf met zich mee zou brengen: “De steenzagerij van Rik is één van de oudste steenzagerijen in Limburg en stelt 12 stielmannen te werk die beschikken over massa’s knowhow, passie en ervaring. Daarnaast bouwde het een enorm machinepark uit.”

MasterStone

De overname brengt ook een naamsverandering met zich mee. De naam MasterStone is een duidelijk overwogen keuze. ‘Master’ verwijst enerzijds naar de passie, de knowhow en de ervaring van Steenzagerij Peters, anderzijds is het een verwijzing naar Masterbloc. Net zoals Steenzagerij Peters richt MasterStone zich tot een brede doelgroep, gaande van consumenten, aannemers, bouwbedrijven, interieurarchitecten- en stylisten, etc.
“Door deze overname, creëren we een interessante synergie tussen MasterStone en Masterbloc. Beide bedrijven richten zich namelijk tot aannemers en bouwbedrijven, waarbij we onze producten en diensten naar hen toe uitbreiden,” vertelt Bjorn.

Extra tewerkstelling en (groene) investeringen

Bjorn en Daniele Campanella, COO van MasterStone, hebben grootse toekomstplannen. “We willen van MasterStone een prominente speler in blauwe steen maken. Dat betekent ook dat we enkele forse investeringen op de planning hebben staan,” licht Bjorn toe.
“MasterStone stelt 12 vakmensen te werk. Op dit moment zijn we naarstig op zoek naar 4 nieuwe stielmannen. Jammer genoeg zijn die zeer moeilijk te vinden. Het ambacht van steenzager is een fantastisch beroep, maar het is ook een zwaar beroep,” aldus Daniele.

Daarnaast gaan ze op korte termijn investeren in een slibverwerker. “Bij het snijden van de stenen gebruiken we heel veel water. Op dit moment hebben we al verschillende reservoirs om het water zoveel mogelijk te recuperen tijdens het productieproces. Door het installeren van een nieuwe slibverwerker, kunnen we het vrijgekomen zaagsel nog beter filteren waardoor de waterkwaliteit gevoelig verbeterd wat dan weer een positieve impact heeft op het hergebruik van water. Op die manier houden we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk”, vertelt Daniele verder.

Steenzagerij Peters overgenomen en omgedoopt tot MasterStoneV.l.n.r.: Daniele Campanella, Bjorn Gubbels, Rik Peters


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo