Architectuur

Stedentrip: Leefbaar Kopenhagen (fotospecial)

De havenstad Kopenhagen en haar omgeving hebben een grote reputatie op het gebied van kunst en cultuur. Van musea met zowel Deense kunst en Hollandse klassiekers tot paleizen als Amalienborg. Daarnaast is de stad het knooppunt tussen Scandinavië, Europa en de Baltische staten. In 2008 is Kopenhagen al eens uitgeroepen tot de meest leefbare stad ter wereld. Kopenhagen zorgt voor zijn inwoners op een manier die amper valt te evenaren: de schaal van de stad is ideaal, de propere haven nodigt uit tot een frisse duik en groene zones zijn alomaanwezig. Verplaatsingen verlopen er probleemloos omdat zowel de lokale metro als de fiets het komen en gaan van forenzen domineren. Als u zelf niet wilt fietsen kunt u een riksja huren, of, voor een meer spectaculair vervoersmiddel, een watertaxi.

In de Deense hoofdstad zetelt de oudste monarchie ter wereld. Maar Kopenhagen is gelijktijdig een overzichtelijke stad waar het nooit ver is van de ene bezienswaardigheid naar de andere. Een wandeling door het centrum met van die middeleeuwse straatjes, galerieën, musea en theaters geeft al gauw goed beeld van Kopenhagen.

Operagebouw van Kopenhagen
Operagebouw van Kopenhagen

De langste winkelstraat van Europa, de voetgangersstraat Strøget, slingert zich door de hele binnenstad met zijn winkels die onder andere bekend zijn vanwege het geliefde Deense design.

In de bruggenwijk, die om de binnenstad ligt, worden in een multiculturele sfeer alle nieuwste trends naar voren gebracht. Deze wijk trekt vooral een jong publiek.

Bekijk de fotospecial van Kopenhagen. Klik hier.

Ook interessant