Architectuur

Station Blijdorp wint Rotterdamse Architectuurprijs

RandstadRailstation Blijdorp heeft de Rotterdamse Architectuurprijs 2011 gewonnen. Dat heeft de jury woensdagavond bekendgemaakt.
Het door architect Maarten Struijs ontworpen station werd als winnaar gekozen uit 22 genomineerde projecten. De jury beoordeelde de inzendingen op de mate van duurzaamheid, de goede aansluiting van de gebouwen aan de straat en de mate van aandacht voor de identiteit van Rotterdam.

De jury vindt dat het project RandstadRailstation op alle punten goed scoort. “Het is een publiek project dat onderdeel is van een groot geheel dat zelfs de stadsgrenzen ontstijgt”, schrijft de jury. De publieksprijs ging dit jaar naar het BP Raffinaderijkantoor, dat ontworpen is door Group A.

De Architectuurprijs Rotterdam is een initiatief van de gemeente Rotterdam waarmee zij het architectuurklimaat in de stad verder wil stimuleren. Het is een prijs voor de opdrachtgever, architect en de bouwer van een gebouw. De onafhankelijke organisatie van de vakprijs was in handen van AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam.

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl