Architectuur

Stad van witte blokken bij Moskou

Een verzameling van witte gebouwen genaamd 100% Block City. Het is de inzending van KCAP Architects & Planners en NEXT Architects voor de A101 Block City Masterplan Competition in Moskou.

‘100% Block City’ is gebaseerd op de kwaliteiten van de locatie en het omringende landschap. Im het ontwerp worden verschillende stedelijke typologieën, zoals het standaard bouwblok, de strokenbouw en torens, gecombineerd.

Het plan is bedoeld als alternatief voor de monotone en sombere laatsocialistische woningbouw. Volgens de architectenbureaus biedt 100% Block City ‘een optimistische, hoogwaardige en comfortabele dagelijkse omgeving waarbij individuele elementen bijdragen aan de harmonie van het geheel’.

Het masterplan toont een flexibele aanpak die in staat is om te reageren op de demografische en economische ontwikkelingen in de toekomst. “Het infrastructuursysteem en het evenwicht tussen stedelijke en groene blokken staat garant voor een stad die “compleet” is in elke fase van haar ontwikkeling,” aldus Marijn Schenk van NEXT architects.

Lees verder op Architectenweb.nl