Vastgoed

Stad Turnhout verkoopt oude dekenij

De stad gaat over tot de openbare verkoop van dit groot, te renoveren herenhuis. Het gebouw, beter bekend als de “oude dekenij” werd gebouwd op een perceel van 2a56ca. Het karakteristieke herenhuis telt twee verdiepingen,de voorgevel is 11 meter breed en de totale bewoonbare oppervlakte bedraagt 415 m².

Een besloten stadstuin (momenteel wildgroei) bevindt zich aan de achterzijde van het pand. Het gebouw in neoclassicistische stijl is opgenomen op de inventaris van Bouwkundig Erfgoed en is volledig te renoveren. De locatie van het gebouw is zeer gunstig, in het centrum van de stad, vlakbij winkels, scholen en openbaar vervoer. Er worden een aantal bezichtigingsdagen ingepland door notaris Christine Van Haeren, die de openbare verkoop zal verzorgen.

De enige zitdag gaat door op donderdag 22 september om 17 uur in Café Sint Pieter. De bezichtigingen zijn ingepland op zaterdag 3, 10 en 17 september van 10 tot 12 uur en donderdag 22 september van 15.45 tot 16.45 uur.
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met notaris Van Haeren, Anco-Site - Antoine Coppenslaan 2 bus 2, tel: 014 47 11 80 of bij de Dienst patrimonium tine.meeus@turnhout.be.