Keukens

Spoelbakken geven keuken kleur

Spoelbakken geven keuken kleur
De spoeltafel is het hart van elke keuken. Verreweg de meeste spoelbakken worden uitgevoerd in roestvrijstaal. Maar de laatste jaren zie je steeds meer gekleurde spoelbakken verschijnen in andere materialen. Zo biedt Franke bijvoorbeeld naast roestvrijstalen spoelbakken ook kleurrijke Fraceram, Fragranite+ en Tectonite spoelbakken. Deze spoelbakken hebben ieder hun eigen uitstraling en eigenschappen.

Fraceram spoelbak

De Franke keramische spoelbakken worden gemaakt van Fraceram. Een natuurlijk, gepatenteerd en schokbestendig keramisch materiaal, dat zich kenmerkt door zijn robuustheid ten opzichte van conventionele keramische spoelbakken. Fraceram zorgt voor een extreme hardheid van het materiaal waardoor snijden, stoten en impact van vallende objecten geen invloed hebben op het materiaal.

De Fraceram spoelbakken krijgen hun hardheid en stabiliteit door een uitgebalanceerd productie- en bakproces bij 1.2000 C. Tijdens dit proces verbindt de keramische massa zich met het glazuur. Het glazuur dicht het oppervlak af, maakt het glad en daarmee hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Hierdoor zijn de Fraceram spoelbakken geur- en smaak neutraal.

Fragranit+ spoelbak

Fragranit+ bestaat voor 80% uit natuurlijke kwarts afkomstig van een hoogkwalitatieve steengroeve uit het Zwarte Woud en 20% kunsthars dewelke door toevoeging van kleurpigmenten tot een decoratief geheel gevormd worden. Fragranit+ is het vierde hardste materiaal wereldwijd na diamant, robijn en topaas. Het is breukbestendig en slijtvast, maar ook ongevoelig voor krassen, koude en hitte tot 280° C.

Met fijnere granietdeeltjes en een geoptimaliseerde consistentie van de composiethars voor een gladder oppervlak is dit superieure materiaal vuil- en vlekafstotend en dus nog hygiënischer. Het granietzand wordt op 600° C in de verbrandingsoven gekleurd waardoor het niet enkel kleurvast en lichtbestendig is, maar tevens ook bestand tegen de in het huishouden gewoonlijk gebruikte zuren en vuil.

Gekleurde Tectonite spoelbak

Spoelbakken geven keuken kleurTectonite wordt geproduceerd op basis van drie componenten te weten: SMC (Sheet Mould Coating) een op glasvezel gebaseerd materiaal, een coating PIMC (Powder In Mould Coating) die de spoelbak de kleur geeft en een uniek oppervlak dat ontstaat in de mal.

Het materiaal is resistent tegen extreme temperaturen tot 240 – 300 graden, zeer glad en zeer krasbestendig. Onbreekbaar in het gebruik en resistent tegen “agressieve” stoffen die men in de keuken gebruikt zoals azijn, ketchup, wijn, etc. Daarnaast zijn de spoelbakken 100% recyclebaar.

Tectonite is een uniek materiaal en een aantrekkelijk alternatief voor roestvrijstalen spoelbakken. De mooi ontworpen opbouw spoelbakken zijn uitgevoerd in trendy UV-bestendige kleuren. De unieke textuur van de Tectonite spoelbak zorgt ervoor dat het water parelt op het oppervlak, waardoor het eenvoudig te reinigen is.

Het materiaal Tectonite is een licht maar zeer sterk materiaal verkrijgbaar in de kleuren: Onyx, Polar White en Titanium Silver.