Spectaculair hologram onderstreept BAM’s visie op digitalisering bouwproces

  NL   11 januari 2017 Bron: BAM
Spectaculair hologram onderstreept BAM’s visie op digitalisering bouwproces
Met in haar stand een spectaculair nog niet eerder in deze vorm getoond hologram, is BAM een van de spraakmakende deelnemers aan de InfraTech 2017, die van dinsdag 17 tot en met vrijdag 20 januari in Ahoy Rotterdam wordt gehouden. Het zwevende hologram is circa 3,5 bij 2,5 meter groot en is volledig in kleur. Marinus Schimmel, directeur BAM Infra Nederland: ´Wij willen toonaangevend zijn in de digitalisering van het bouwproces. Onze procesbeheersing verbetert sterk door het gebruik van drie- en vierdimensionale technieken. Daarmee boeken we voordeel voor zowel de klant als voor onszelf. Met onze stand laten we in meerdere opzichten zien dat we een door en door 3D-digitaal bedrijf zijn. Wij nodigen iedereen uit naar onze stand te komen voor een even onvergetelijke als inspirerende ervaring´.

Hologram

Het hologram visualiseert enkele prestigieuze en innovatieve projecten, zoals Zeesluis IJmuiden, Rotterdamsebaan (Den Haag) en de afzinkbare fundering voor windturbines in zee (Blyth). Voor de ontwikkeling van het hologram heeft BAM het Rotterdamse creatieve bureau MCW ingezet. Volgens directeur Bart Engelvaart is de holografische kubus met een dergelijke grootte een wereldprimeur: ´Het hologram is met het blote oog te zien, bezoekers hebben dus geen bril nodig. Voor de projectie gebruiken we een uiterst specialistische en flinterdunne projectiefolie. Verder wil ik niet al te veel prijs geven over de technische specificaties´. Naast het hologram kunnen bezoekers een bijzondere 360 graden virtual reality animatie ervaren met een Gear VR bril. Op zes touchscreens kunnen de bezoekers zich verdiepen in enkele projecten en innovaties van BAM en informatie vergaren over een loopbaan bij BAM.

Kennissessies

Om bezoekers te betrekken bij slimme, vernieuwende en effectieve infrastructurele oplossingen die Nederland nodig heeft, organiseert BAM meerdere kennissessies tijdens InfraTech. In deze interactieve sessies komen ontwikkelingen zoals verstedelijking, de toenemende behoefte aan mobiliteit en de urgente noodzaak tot energie-efficiëntie aan bod. Daarnaast vindt donderdag 19 januari de final conference plaats van het Europese demonstratieproject LE2AP. Met dit mede door de EU (Life) gefinancierde project heeft BAM in ruim drie jaar tijd een doorbraak weten te realiseren in de horizontale recyling van asfalt (ZOAB).

Innovatieprijs

Woensdag 18 januari wordt de InfraTech Innovatieprijs uitgereikt. BAM en Movares zijn met de Shimlift genomineerd in de categorie productinnovatie. De prijs honoreert baanbrekende ideeën voor de aanleg en het onderhoud van infrastructuur. De Shimlift is een slimme oplossing voor een betere spoorligging van treinverkeer en efficiënter onderhoud.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo