Speciale coating op zonnepanelen verhoogt het rendement

25 augustus 2015 Bron: Ilumen
Het Limburgse Ilumen kan opnieuw een stevige verwezenlijking achter zijn naam zetten. Tijdens de Intersolar Europe Beurs in München stellen ze een nieuwe patent voor: een speciale coating die de plaatsing van elektrische lading op de zonnepanelen accelereert. “Het gepatenteerde product heeft betrekking op de PIDbox. Door zo’n PIDbox aan te sluiten op je zonnepaneleninstallatie, zal de box de beschadigde zonnecellen herstellen om zo een regeneratie van de zonnepanelen te verwezenlijken. Dit gaat hand in hand met een stijging van het rendement van de panelen.

Om die verhoging te realiseren, moet er een elektrische lading op de panelen gezet worden. De gepatenteerde ‘coating’, die je eenmalig op het glas van de zonnepanelen aanbrengt, zorgt in combinatie met de PIDbox dat dit proces versneld wordt. De coating kan je aanbrengen via een spray of mengen met water voor het onderhoud van de panelen. Dan blijft er een filter achter op je panelen, zodat de elektrische lading sneller op je installatie terecht komt”, vertelt Ben-Al-Lal trots. “De combinatie van de PIDbox met de coating zorgt voor duidelijk zichtbare resultaten in ongeveer 4 dagen in plaats van 35 dagen. Dus de regeneratie van de panelen zal nog sneller merkbaar zijn! Maar ook op lange termijn blijft dit positief effect aanwezig. Let wel, de coating heeft enkel effect wanneer je zo’n PIDbox op je installatie hebt staan!”.

Intersolar Europe

Van 10 tot 12 juni vindt in München Intersolar Europe Beurs plaats, wereldwijd de grootse beurs voor zonne-industrie. Ook Ilumen neemt dit jaar opnieuw deel aan deze beurs. “We hebben twee nieuwigheden waarmee we het grote publiek willen laten kennismaken tijdens deze drie dagen. Enerzijds zit onze PIDbox voor middelgrote installaties in een gloednieuwe behuizing en heeft nieuwe functionaliteiten, anderzijds hebben we een wereldwijd en gloednieuw patent kunnen bemachtigen,” aldus Ismaël Ben-Al-Lal, manager.

De producten voor de coating worden op 14 juni, na de beurs in München, geïntroduceerd op de Belgische markt.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo