Interieur

Soufflet en Contreras ontwerpen in beton voor Urbastyle

Om zijn klanten op maat gemaakte betonnen creaties aan te kunnen bieden, werkt Urbastyle samen met gerenommeerde Belgische en buitenlandse designers. Oa. Lucile Soufflet en Jan Contreras verkennen de talrijke troeven van beton en maken er esthetisch verantwoord, comfortabel straatmeubilair van. Ze leggen zich eveneens toe op de creatie van interieurmeubels, vloeren, tegels, kunstwerken,… Hun persoonlijke en complementaire visies op beton tonen aan dat we zeker nog niet zijn uitgepraat over dit uitzonderlijke materiaal.

Urbastyle is een multiculturele onderneming die gerenommeerde Belgische en buitenlandse designers verenigt en zo over een expertise beschikt die onze landsgrenzen sterk overstijgt. Talrijke Europese landen doen beroep op Urbastyle voor uiteenlopende realisaties zoals stedelijk meubilair, betonnen tegels (meerbepaald gebruikt bij het moderniseren van de esplanade bij la Défense in Parijs), decoratieve elementen of architectonisch beton. Tot het team van onafhankelijke designers die regelmatig voor Urbastyle werken, behoren Lucile Soufflet (Franstalige Belgische) en Jan Contreras (Nederlandstalige Belg). Zij vertegenwoordigen de culturele en artistieke rijkdom van Urbastyle en de verschillende 'talen' van beton.

Lucile Soufflet en intuïtief beton

Na een opleiding aan de École Nationale Supérieure des Arts Visuels La Cambre in Brussel aan de afdeling industrieel design, vestigde Lucile Soufflet haar aandacht al snel op de openbare ruimte. Haar betonnen realisaties die talrijke Brusselse openbare plaatsen karakteriseren, zoals het 'Projet 105' in het Peterbos Park (Anderlecht) of haar beroemde 'Banc Circulaire' op de Oude Graanmarkt (Brussel) maken van Lucile Soufflet een van de succesvolle jonge Belgische designers.

In haar vertrouwelijke universum focust ze zich op een individu, waarbij een belangrijke plaats wordt voorbehouden aan het ludieke en relationele aspect van haar beroep. Ze werkt zowel voor industriële als voor hedendaagse artistieke projecten. Ze laat zich graag omschrijven als iemand die afgaat op haar intuïtie, waarbij ze voortdurend toeziet op het respecteren van de behoeften verbonden aan de creatie en integratie te midden van de in te richten site.

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be