Soepenberg lanceert Vase #2 tijdens Salone del Mobile

14 april 2015 Bron: Gert-Jan Soepenberg
Productontwerper en interieurarchitect Gert-Jan Soepenberg lanceert Vase #2, de tweede vaas uit zijn op architectuur geÔnspireerde serie vazen. De tweede betonnen vaas eert het ontwerp en de vormen van Frank Lloyd Wright's Guggenheim Museum. Door zijn liefde voor architectuur en bouwkundige achtergrond heeft Soepenberg zich laten inspireren een serie vazen te ontwikkelen, gebaseerd op het werk van architecten die hij bewondert. Hiervoor presenteerde Soepenberg eerder al Vase #1, een betonnen vaas waarin hij een vorm van het PalŠcio da Alvorada van architect Oscar Niemeyer abstraheerde.

Frank Lloyd Wright - Guggenheim New York

Voor Vase #2 gebruikt Gert-Jan Soepenberg de binnenkant van het door Frank Lloyd Wright ontworpen Guggenheim Museum in New York, waarbij hij speciale aandacht laat uitgaan naar de binnenste spiraal van het museum. Wat in werkelijkheid de binnenkant van het gebouw vormt, wordt bij deze vaas juist het exterieur.

Soepenberg lanceert Vase #2 tijdens Salone del Mobile
Vase #1 en Vase #2 van productontwerper Gert-Jan Soepenberg

"De spiraalvorm binnen het museum maakt het voor bezoekers mogelijk om de expositie als een vloeiend geheel te beleven. De natuurlijke vorm zorgt voor een transparante, open en overkoepelende blik op de kunst, aangezien het geen afscheiding maakt tussen verschillende zalen. Het gebouw geeft Ė mijns inziens Ė een prachtige balans weer tussen vorm en functie met een focus op het interieur. Dit vind ik een enorme schoonheid uitstralen, die ik graag in mijn werk wilde laten terugkomen en wat mij heeft geÔnspireerd bij de ontwikkeling van Vase #2."
Gert-Jan Soepenberg

Productie - Rotatiegieten

Soepenberg produceert de vazen door middel van een zelfgebouwde rotatiegietmachine. Hij hanteert hierbij een industrieel proces, dat we normaal terugzien in de productie waarbij enkel kunststoffen worden gebruikt. Gert-Jan Soepenberg koos voor deze techniek om de holle vormen van de vaas zo dun mogelijk te maken. De vazen zijn aan de binnenzijde voorzien van acrylhars, wat hen bovendien waterdicht maakt.
Dit productieproces zal live te zien zijn van 14 t/m 19 april 2015 tijdens Salone del Mobile in Ventura Lambrate. De Salone del Mobile, ofwel Milan Design Week, is een jaarlijkse designbeurs die in april van elk jaar plaatsvindt in de Italiaanse stad Milaan. Het is de grootste beurs ter wereld voor interieurontwerp, waaronder meubels, producten en accessoires.

Soepenberg lanceert Vase #2 tijdens Salone del Mobile


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo