Sociale isolatiepremie wordt uitgebreid per 1 januari 2017

  BE   14 oktober 2016 Bron: Vlaamse regering
Verhuurders die een woning verhuren aan een kwetsbare huurder kunnen een stevig duwtje in de rug krijgen als ze die woning energie-efficiŽnter maken. Vanaf 1 januari 2017 komt niet langer alleen dakisolatie, maar ook de plaatsing van spouwmuurisolatie en hoogrendementsglas in aanmerking. Dat vertelde Vlaams Minister van Energie Bart Tommelein afgelopen donderdag bij de voorstelling van het sociaal dakisolatieproject in het Groot Begijnhof in Gent.

Wie zijn woning verhuurt aan een kwetsbare huurder, krijgt van Vlaanderen een sociale isolatiepremie als hij/zij het dak van de woning isoleert. Een projectbegeleider begeleidt de voorbereiding en de uitvoering van de werken. Hij/zij stelt zelf een vakbekwame aannemer aan en vraagt achteraf de premie aan bij de netbeheerder. Noch de verhuurder, noch de huurder hoeven daar iets voor te doen. In ruil mag de verhuurder de huurprijs niet verhogen, en het lopend contract niet voortijdig opzeggen.

Vanaf 1 januari 2017 wordt de premie uitgebreid naar hoogrendementsglas en spouwmuurisolatie. Naast een forfait voor de kosten van de promotor van 200 euro, zal men 20 euro per m≤ kunnen krijgen voor dakisolatie, 12 euro per m≤ voor spouwmuurisolatie en 85 euro per m≤ voor hoogrendementsbeglazing. De premies zijn uiteraard niet cumuleerbaar met de gewone premies.

ĎWe breiden de premies uit omdat er in een woning met een geÔsoleerd dak maar met ramen met enkel glas, nog steeds veel warmte verloren gaat. Dat is een van de manieren waarop wij als Vlaamse regering de energiearmoede aanpakken bij de bron. Een energiezuinige woning zorgt immers voor meer wooncomfort ťn een lagere energiefactuurí aldus Vlaams minister voor Energie Bart Tommelein.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo