Isolatie

Strenge winter: bescherm jouw woning en je portemonnee

Strenge winter: bescherm jouw woning en je portemonnee
Wist je dat er elke dag zo’n 25 à 35% van je warmte in je woning verloren gaat doorheen je muren? Daardoor moet je meer bijverwarmen en stijgt de factuur aanzienlijk! Met de koude tijden in het vooruitzicht zorg je er beter voor dat het lekker warm blijft binnen je woning. Muurisolatie biedt enkel en alleen maar voordelen. Door je woning goed te isoleren geniet je zowel van een lagere energiefactuur als van meer wooncomfort. Om je woning te isoleren kan je jouw spouwmuur gemakkelijk inzetten. Wees er nog snel bij want tot eind 2016 zijn er nog interessante premies!

spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

Deze vorm van na-isolatie kan enkel en alleen aangebracht worden bij woningen die beschikken over een spouwmuur. Om na te gaan of je woning een spouwmuur bevat, kan je de dikte van je buitenmuur meten. Als deze minder is dan 24 cm, heb je geen spouwmuur, dan kan je best jouw gevel laten isoleren. Je hebt ook de mogelijkheid om een onderzoek te laten uitvoeren waarbij men met een speciale camera jouw muren bekijkt. Bij woningen die gebouwd werden tussen 1920 en 1975 is de kans groot dat er een niet geïsoleerde spouwmuur aanwezig is. Hierbij is er een open ruimte aanwezig van 3 à 6 centimeter tussen de twee muren die bij spouwmuurisolatie opgevuld wordt met isolatiemateriaal. Voor het vullen van een spouwmuur kan er gebruik gemaakt worden van gespoten isolatieschuim of korrels.

Klik voor meer informatie

Hoe gaat dit in zijn werk ?

Aangezien spouwmuurisolatie de meest voorkomende isolatie is, zijn veel isolatiebedrijven hierin gespecialiseerd. Eerst wordt een gaatje gemaakt in de buitenmuur en wordt een analyse van jouw spouw gemaakt. Daarna boort men op regelmatige afstand gaten en vervolgens wordt het isolatiemateriaal in de muur gespoten. Uiteraard worden de gaatjes na afloop weer opgevuld en wordt jouw muur afgewerkt zodat alles mooi weggewerkt wordt. Binnen één dag is jouw spouwmuur geïsoleerd en je begint direct te besparen op je energiekosten.

Voordelen spouwmuurisolatie

Na-isolatie van jouw spouwmuren is de eenvoudigste, snelste en meest rendabele methode om je woning te isoleren.

spouwmuurisolatie
  • Premie netbeheerder van 6 euro/m²
  • Lagere energiekosten
  • Korte terugverdientijd van 3 tot 5 jaar
  • Hoger leefcomfort
  • Minder CO2-uitstoot
  • Lagere EPC-waarde

Premies tot 31 december 2016

Bart Tommelein, Vlaams minister van energie deed vorige week volgende uitspraak in verband met isolatie: “Als je het nu niet doet, dan ben je niet goed bezig.” En gelijk heeft hij want de Vlaamse overheid heeft beslist om heel wat isolatiepremies af te bouwen en bepaalde voordelen volledig af te schaffen. Geniet nu nog van de premie van de netbeheerder van 6 euro per m2. Als je daarbij nog eens hoogrendementsglas laat installeren geniet je van de befaamde combipremie van maximum 60 euro per m² voor het vervangen van de ramen. De combipremie bestaat enkel nog tot 31 december 2016. Je moet je dus nog haasten als je graag zeer voordelig wil isoleren.

Voor meer informatie klik hieronder.
Klik voor meer informatie

Maak ook de verstandige keuze. Isoleer nu nog jouw woning en spouwmuur. Je geniet nog van gunstige premies en neemt actie om je energiefactuur te beperken.

Ook interessant