Vastgoed

Sloopwoningen voor tijdelijke buitenlandse werknemers

Om ervoor te zorgen dat tijdelijke buitenlandse werknemers niet uitgebuit worden en goed gehuisvest worden, stellen de Rotterdamse woningcorporaties de komende vijf jaar 1.500 sloopwoningen beschikbaar. Bonafide uitzendbureaus kunnen hiervan gebruik maken. Dat hebben de gemeente Rotterdam, de woningcorporaties Com·wonen, PWS, Woonbron en Woonstad Rotterdam en de drie landelijke uitzendkoepels op 14 juli 2009 afgesproken.

Tijdelijke woonplekken

Woningen die voor sloop in aanmerking komen, worden door de woningcorporaties aan gecertificeerde uitzendbureaus beschikbaar gesteld. Het gaat om 1.500 tijdelijke woonplekken voor de periode van vijf jaar, die maximaal 18 maanden mogen worden bewoond.

De bonafide uitzendbureaus committeren zich, in ruil voor deze tijdelijke huisvesting bovendien aan regels voor huisvesting en arbeidsomstandigheden en zij stimuleren taalcursussen onder hun werknemers. Ook zetten de leden van de uitzendkoepels zich in om de komende vijf jaar minimaal 500 Rotterdamse werkzoekenden te bemiddelen naar werk.