Vastgoed

Sligro zet deel vastgoed in etalage

Het foodservice- en supermarktconcern Sligro wil vastgoed verkopen met een boekwaarde van EUR 15 miljoen. Dat staat maandag in de online editie van FEM Business. Volgens financieel directeur Huub van Rozendaal is de verkoop het resultaat van reorganisaties binnen de supermarkttak.

Volgens Van Rozendaal valt het af te stoten vastgoed uiteen in twee delen, zo geeft hij aan tegenover FEM. \'In de eerste plaats beschikken we door samenvoegingen en verplaatsingen van winkels en logistieke centra over zes locaties die niet meer worden gebruikt.\' Daaronder valt onder meer een koeldistributiecentrum in Nijkerk.

Die objecten staan bij Sligro in de boeken voor EUR 7,5 miljoen. Van Rozendaal verwacht dat de werkelijke verkoopopbrengst hoger zal liggen. \'We hebben met een impairmenttest al gekeken of de objecten niet voor teveel in de boeken staan. In dat geval hadden we ze moeten afwaarderen. Als ze voor te weinig in de boeken stonden, hoefden ze onder de IFRS-regels niet te worden opgewaardeerd.\'

Daarnaast wil Sligro dertien winkelpanden verkopen, waarin MeerMarkt-supermarkten zijn gehuisvest. Het concern bracht deze supermarktformule in 2007 onder bij Spar Holding, waarin het vervolgens een belang van 45% kreeg. \'Dat is een van de redenen dat we deze winkels wel willen verkopen. Dat geld investeren we liever in winkels die nog wel volledig onder Sligro vallen\', aldus Van Rozendaal.

De boekwaarde van de MeerMarkt-panden is eveneens zo\'n EUR 7,5 miljoen. \'Ik verwacht dat de opbrengst daarvan niet heel veel hoger ligt, omdat deze panden tegen de geschatte marktwaarde in de boeken staan.\'

Van Rozendaal benadrukt dat de definitieve beslissing over de verkoop van de MeerMarktpanden nog niet is genomen.