Keukens

Simpele en budgetvriendelijke tips voor een keuken make-over!

Simpele en budgetvriendelijke tips voor een keuken make-over!
Ben je niet meer zo tevreden met je huidige keuken, maar zie je een complete verbouwing niet zitten of is daar het budget niet voor? Lees dan snel onze tips om op een simpele en relatief goedkope manier je keuken te voorzien van een compleet nieuwe look en feel!

Begin bij het begin

En waar kun je nou beter beginnen dan bij het bepalen wat je eigenlijk mooi vindt. Ga dus op zoek naar inspiratie en kom erachter wat jouw stijl is. Geef je bijvoorbeeld de voorkeur aan industrieel of heb je toch liever modern wit en strak? Doe vooral inspiratie op via het internet en maak bijvoorbeeld een moodboard. Neem eens een kijkje bij het inspiratie gedeelte van de Vtwonen website. Zodra je een helder beeld hebt bij wat je mooi vindt, ben je klaar om aan de slag te gaan!

Kastjes spuiten, verven of wrappen

Er zijn tegenwoordig veel verschillende manieren om zonder een nieuwe keuken aan te schaffen toch een compleet andere look te creëren. Denk bijvoorbeeld aan het verven van je keukenkastjes. Ga maar eens naar de bouwmarkt en doe kleur inspiratie op. Histor beschikt bijvoorbeeld over een lijn die speciaal is ontwikkeld voor keukenkastjes. Hierdoor weet je zeker dat je goed zit. Een andere mogelijkheid is om je kastjes te laten spuiten door een lokaal bedrijf. Laat je van tevoren eerst goed informeren en vraag ook meerdere offertes aan. Soms bieden autospuiterijen deze dienst ook aan. Ga dus op zoek en kijk wat bedrijven bij jou in de buurt aanbieden. Ten slotte kun je je keukenkastjes ook ‘wrappen’. Hier zijn heel veel verschillende mogelijkheden in. Je kunt dit door een bedrijf laten doen, maar wanneer je er een beetje tijd en moeite in steekt kun je dit ook heel gemakkelijk zelf doen. Hoe tof is het als je zelf je keukenkastjes hebt gewrapt!

It’s all in the details

Een andere tip is; kijk naar de mogelijkheden binnen je keuken. Soms kun je met een paar kleine aanpassingen al heel veel bereiken. Verander bijvoorbeeld de accessoires in je keuken of werk de spullen die normaal gesproken op je aanrechtblad staan weg. Wanneer er veel apparaten en accessoires op je aanrechtblad staan kan dit al snel druk ogen. Dus zet die potjes kruiden in een kastje en werk die wijnglazen weg. Ook kun je bijvoorbeeld een echte eyecatcher creëren door een plank op te hangen en daar een mooie hangplant op te zetten. Zet er nog wat mokjes en kommetjes bij en je beschikt over een mooie design plank.

Pak je handgrepen aan

Nog een simpele manier om je keuken een update te geven is door het simpelweg vervangen van de handgrepen in je keuken. Ga bijvoorbeeld voor stijlvolle keukengrepen die helemaal aansluiten bij jouw smaak. Tegenwoordig zijn er veel verschillende stijlen en kleuren handgrepen beschikbaar. Dus step out of your comfort zone en probeer eens een prachtige gouden handgreep of wat denk je van een sierlijke messing keukengreep? Het vervangen van de handgrepen is een budgetvriendelijke oplossing om een compleet andere look te creëren.

Verander je frontjes

Heb je wat meer budget ter beschikking? Bekijk dan eens de mogelijkheden om je keukenfrontjes te vervangen. Er zijn genoeg bedrijven die hier verschillende opties voor aanbieden. Zo kun je kiezen voor houten frontjes, maar ook voor andere materialen. Er zijn veel verschillende opties met dus ook verschillende prijskaartjes. Geef je wensen goed door aan het bedrijf en geef hierbij ook duidelijk aan wat je budget is. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Nieuw aanrechtblad

Ben je eigenlijk niet zo tevreden met je huidige aanrechtblad? Pas hem dan aan! Er zijn verschillende manieren om je keuken van een nieuw aanrechtblad te voorzien. Zo bestaan er mogelijkheden om je oude aanrechtblad te verven en te eindigen met een beschermend blanke lak laag, maar je kunt ook naar de keukenboeren gaan om een mooi blad naar wens uit te zoeken. Zeker wanneer je een wat kleiner budget hebt heb je bij de Ikea bijvoorbeeld veel verschillende relatief goedkope opties! Let wel goed op de voor- en nadelen van verschillende materialen; hier zit namelijk vaak nog best een verschil in.

Verf de tegels of de muur

Je kunt ook heel gemakkelijk een nieuwe look creëren door de (betegelde) achterwand in de keuken te verven. Er zijn veel verschillende kleuren tegelverf en daarmee kun je een compleet andere uitstraling in je keuken creëren. Liever geen tegels? Kies dan voor een mooie verf die aansluit bij de rest van je huis. Zo creëer je heel gemakkelijk eenheid in je huis.

Aan de slag

Na al deze tips, sta je waarschijnlijk te popelen om je keuken grondig aan te pakken. Plan dus een weekend in en ga aan het werk. Voor je het weet heb je op een makkelijke manier je complete keuken veranderd, zonder er veel tijd en budget aan kwijt te zijn!

Ook interessant