Verbouwen

Je huis een make-over geven? Dat hoeft niet duur te zijn!

Je huis een make-over geven? Dat hoeft niet duur te zijn!
Ben je je huidige inrichting inmiddels zat en kan je woonkamer wel een opknapbeurt gebruiken? Natuurlijk kun je dit groots aanpakken, maar wist je dat je met kleine veranderingen in je huis al grote verschillen kunt merken? Dat scheelt niet alleen een hoop werk, maar ook een hoop geld. Ideaal! Lees hier hoe je budget-proof je huis een make-over kunt geven.

Nieuwe verlichting

Om je huis sfeervol te maken, is het niet handig om alleen maar felle lampen in je kamer te hebben. Zeg nu zelf: het is erg ongezellig als je een boek wilt lezen of een film wilt kijken, en je dat doet met fel licht om je heen. Veel sfeervoller wordt je huis van gele verlichting. Daar wordt je interieur veel warmer van. Kies niet alleen voor hoofdverlichting, maar ook voor sfeerverlichting in je kamer en voor kaarsen. Die zorgen ook voor veel gezelligheid. Bovendien is het voordeel van kaarsen dat je deze overal kunt neerzetten: in een kast, op een plank of op een tafeltje. Zo kun je veel afwisselen met de plaats van licht. Ideaal!

Nieuwe accessoires

Naast licht, doen ook accessoires in je woning veel met de sfeer van je huis. Gooi eens alle kussens weg die je hebt, en schaf allemaal nieuwe aan. Kussens zijn vaak niet duur, en zijn er in alle kleuren en maten te vinden. Je zult zien dat een paar nieuwe kussens op je bank je huis er gelijk al heel anders doet uitzien! Hetzelfde geldt voor vloerkleden: ook hiervan zijn verschillende variaties te vinden en ook deze doen veel met de sfeer van je huis.

Nieuwe wand

Geef je wand een nieuwe kleur en je zult merken dat je kamer als nieuw lijkt! Ook maakt het veel uit wat je verder aan je wand hebt. Een kale wand kan namelijk vrij saai en leeg overkomen. Hang eens een mooi schilderij op of een leuke poster. Kies iets uit waar je echt blij van wordt: dat is nooit saai om naar te kijken. Wedden dat je altijd blij wordt van je wand als er iets aanhangt dat je mooi vindt?

Nieuwe planten

En dan de laatste tip: ga voor groen! Een groen huis brengt ontzettend veel sfeer met zich mee. Planten in huis zorgen veel meer zuurstof in huis en staan erg gezellig. Kies een grote kamerplant, een hangplant of regelmatig voor verse bloemen, en je zult merken dat je kamer een stuk vrolijker wordt! Ben je niet goed in het verzorgen van planten of ben je bang dat je planten doodgaan? Tegenwoordig zijn er ook hele mooie kunstplanten, die vaak niet van echt te onderscheiden zijn. Dat is ideaal!

Ook interessant