Muurbekleding

Sikkens lanceert nieuwe watergedragen lak met lage VOS-uitstoot

Sikkens lanceert nieuwe watergedragen lak met lage VOS-uitstoot
Omdat in duurzame bouwprojecten elk detail telt voor het behalen van duurzaamheidscertificaten, kan de juiste verf voor bepaalde projecten het ontbrekende puzzelstuk zijn. Daarom breidt Sikkens zijn gamma uit met een watergedragen lak voor maatvast schrijnwerk: Rubbol BL Exterior. Deze lak heeft een bijzonder lage VOS-uitstoot van 16g/l die 95% lager is dan soortgelijke lakken. Dankzij het één-pot-systeem en zijn snelle droogtijd, is deze lak bijzonder gebruiksvriendelijk zonder in te boeten aan kwaliteit. Rubbol BL Exterior biedt een langdurige bescherming tegen UV-stralen en vocht. Zo blijft maatvast schrijnwerk mooi door weer en wind.

Voor de bescherming en verfraaiing van houten constructies zoals ramen, poorten en gevelbekleding, lanceert verfspecialist Sikkens de nieuwe watergedragen buitenlak Rubbol BL Exterior. Deze lak is uitermate geschikt voor het behalen van duurzaamheidscertificaten, waardoor het de perfecte keuze is voor projecten die de hoogste milieunormen nastreven. Rubbol BL Exterior heeft een bijzonder lage VOS-uitstoot van slechts 16 g/l (95% lager dan traditionele alkydvarianten). Op die manier ondersteunt het de gezondheid van de eindgebruikers en de schilders tijdens de applicatie en draagt het bij aan de milieu-impact gedurende de volledige levensduur van het gebouw.

Rubbol BL Exterior van Sikkens

Watergedragen lak voor strengste duurzaamheidsvereisten

Bij bouwprojecten die streven naar een hoge duurzaamheidsnormering wordt vaak niet gedacht aan de impact van verven of lakken. Nochtans kan dit 'the missing link' zijn in het behalen van duurzaamheidscertificaten. Rubbol BL Exterior heeft een lage VOS-uitstoot en verlengt de levensduur van houten constructies: dubbel gewonnen!

"Met Rubbol BL Exterior lanceert Sikkens een duurzame lak én hanteren we de hoogste kwaliteitsnormen", zegt Guy Ardyns, projectmanager bij Sikkens. "We zetten zo onze missie voort om innovatieve oplossingen te bieden die bijdragen aan een groenere en meer duurzame wereld. Op die manier helpt de lak bij het behalen van duurzaamheidscertificaten, deze lak kan bij wijze van spreken net het duwtje in de rug zijn dat een project nodig heeft voor die certificering."

Rubbol BL Exterior van Sikkens

Eén-pot-systeem voor langdurige bescherming

Als één-pot-systeem fungeert Rubbol BL Exterior als primer én lak, je kan het gebruiken als grond- en eindlaag. Hierdoor is er geen nood om een extra primer aan te kopen en kan de vakman efficiënt aan de slag. Dankzij de watergedragen formule is de lak overschilderbaar na 6 uur. Dit bespaart tijd zonder in te leveren op kwaliteit.

De lak biedt langdurige bescherming tegen de wisselende weersomstandigheden en helpt de integriteit en het uiterlijk van houten structuren te behouden. Rubbol BL Exterior wordt gekenmerkt door de hoge UV-bestendigheid, waardoor geen vergeling optreedt. Daarnaast is het een microporeus waterdampdoorlatend product. Met een hoog vaste-stofgehalte van 40% en zijn acrylaat-alkydemulsieformule, is Rubbol BL Exterior zeer elastisch, vochtregulerend, ademend en heeft het een uitstekende glans- en kleurbehoud.

Guy Ardyns, projectmanager bij Sikkens:
"Rubbol BL Exterior verhoogt niet alleen de kwaliteit en duurzaamheid van het schilderwerk, maar ook het gebruiksgemak voor de schilder. Dankzij de watergedragen formule is de VOS-uitstoot 95% lager dan de alkyd-variant, is er geen geurhinder en is de lak al overschilderbaar na zes uur."


Rubbol BL Exterior van Sikkens

5 jaar Outside Protect-garantie

Rubbol BL Exterior is ook opgenomen in het Outside Protect-programma van Sikkens waar het een garantie kan genieten tot 5 jaar bij aanvraag van een technisch advies. Schilders dienen de werken volgens dat advies uit te voeren om daarna een garantiecontract te ontvangen met een bepaalde garantietermijn.

"Dit garantieprogramma neemt het risico weg bij de professionele schilder en verzekert op die manier een perfect eindresultaat. Het is op die manier een extra argument voor de eindklant om in zee te gaan met een vakman die Sikkens gebruikt", besluit Guy Ardyns.

Ook interessant