Algemeen

Sfeer 2003: Het evenement voor interieur & tuin

Sfeer combineert als geen ander lifestyle-evenement interieur, tuin en zwembad en dompelt je onder binnen, buiten en in het water.

Op Sfeer ontdek je de nieuwste trends in een mix van klassieke, landelijke en hedendaagse woonideeën voor het interieur en de tuin. Kuier langs de sfeervolle stands en maak kennis met het mooiste voor binnen en buiten. Droom weg bij schitterende zwembaden, spraakmakende interieurs en creatieve tuinontwerpen en laat je omarmen met ideeën en tips op de trendy projectpresentaties. Laat je ook verleiden door de culinaire verrassingen in de vele stijlvolle cateringpunten. Een bezoek aan Sfeer 2003 prikkelt al je zintuigen…
Nieuw aan Sfeer 2003 zijn vooreerst de data. Sfeer loopt dit jaar over twee lange weekends van zaterdag 22 tot en met maandag 24 maart en van vrijdag 28 tot en met zondag 30 maart.
Ook dit jaar speelt Sfeer in op de nieuwste trends met aantrekkelijke en vernieuwende projecten.

Projecten
Dit jaar goot Sfeer de nieuwste trends in de vorm van projecten als help! en color! Maar ook aan het nieuwe initiatief DESIGN@SFEER kan je niet voorbij, een tentoonstelling van jonge zelfstandige ontwerpers in samenwerking met VIZO, dit jaar ondergedompeld in de sprookjessfeer van Alice!


HELP !

Tastbaar woonadvies
Op zoek naar creatief en persoonlijk advies ? Hier vind je het. Tactiele communicatie loopt als een rode draad doorheen help!, een origineel project waar geen enkele woonfanaat op Sfeer 2003 aan voorbij kan. Aan de hand van stalen van kleuren en materialen (stoffen, tapijt- en parketstalen, tegels, planten, enz.) demonstreren binnenhuisdesigners of tuinarchitecten in aparte werkateliers hun eigen creativiteit en wijzen je de weg naar het interieur (of exterieur) van je dromen. Je kan er ook genieten van gezond sappen in de Sap & Soep-bar.


COLORS!

Breng kleur in je interieur!
6 ontwerpers uit verschillende disciplines (design, mode, kunst…) ontwerpen voor ‘on the spot’ elk één eigen kleur die kan gecombineerd worden met 5 kleuren uit het bestaande gamma van BOSS PAINTS. Deze designerkleur zal op zich een meerwaarde, een verhaal, een emotie meegeven aan je interieur en zal de naam dragen van de designer die de kleur ontwikkelde.

De ontwerpers voor ‘on the spot 2003’ zijn Willem Cole (plastisch kunstenaar), Inge Grognard (make-up artieste), Chris Mestdagh (interieurontwerper), Elvis Pompilio (hoedenontwerper), A.F. Vandevorst (modeontwerpers) en Maarten Van Severen (ontwerper).

Dit ambitieuze project kan je op Sfeer 2003 in première bekijken. De kleuren van de verschillende ontwerpers zullen er in een beleefbare en verrassende site te zien zijn. Een ontdekking !


DESIGN@SFEER

Visie van ontwerpers op ‘in’ & ‘out’
In samenwerking met het VIZO wordt voor de eerste maal op jaarlijkse basis een speciale ontmoetingsplaats voor ontwerpers en publiek gecreëerd: “design@sfeer”. Zelfstandige ontwerpers van woonaccessoires, meubelen voor binnen en buiten, juwelen, textiel,... tonen hun persoonlijke visie op 'in' en 'out' in de wondere wereld van Alice!
Op zaterdag 22 maart om 15 uur vindt er bovendien op design@sfeer (hal 6) een debat plaats over 'Design, Overheid en Bedrijven'.


NACHT VAN SFEER

Op de avond van zaterdag 22 maart 2003 is Sfeer meer dan gewoon een beurs. Je kan die avond met een hapje en een drankje genieten van de sfeer op de tonen van (zachte) live muziek.
Build for Life