Algemeen

Seminar 'Energie (DE)centraal'

Op woensdag 16 april organiseert DWA installatie- en energieadvies in samenwerking met onder meer futuroloog Rudolf Das, Universiteit Twente, TU-e, NUON, Wärtsilä en Biomass Technology Group een seminar over decentrale energieopwekking. Hierbij staan met name innovaties en praktijkervaringen centraal. Het seminar is bedoeld voor (agrarische) industrie, (glas)tuinbouw, ziekenhuizen, utiliteitsbouw, overheden en andere belangstellenden.

Energieopwekking heeft zich in hoog tempo ontwikkeld tot een complex milieu- en economisch vraagstuk. Drijvende krachten hierachter zijn onder meer de prijs van fossiele brandstof en, in niet mindere mate, de strenger wordende emissie-eisen. Deskundige lectoren maken u tijdens het seminar wegwijs in de ontwikkelingen op dit vlak en illustreren de kansen en uitdagingen met praktijkvoorbeelden.

Energieopwekking: morgen en overmorgen

Tijdens vier plenaire lezingen krijgt u een overzicht van de ontwikkelingen rond energieopwekking op lange termijn en inzicht in belangrijke stuwende factoren als emissieregelgeving. Vervolgens kunt u kiezen uit drie workshops over elektriciteitsopwekking, warmte- en koudeopwekking en biomassa. In alle lezingen is aandacht voor zowel de huidige als toekomstige praktijk. Het geheel wordt omgeven door een interessante informatiemarkt.

Van droom naar realiteit

Tijdens dit seminar krijgt u antwoord op vragen als:
· Welke kansen biedt biomassa?
· Is invoeding van groen gas op het net al mogelijk?
· Is een brandstofcel iets voor mij?
· Wat zijn de ervaringen met stadskoeling en diepe geothermie?
· Wat is de mogelijke opvolger van de verbrandingsmotor-warmtekracht?
· Is kleinschalige kernenergie een kansrijke energieopwekker?

Meer informatie

Het seminar vindt plaats in DWA-kantoor De Thermo-Staete te Bodegraven en duurt van 13.00 tot 18.00 uur. Vanaf 12.30 uur bent u van harte welkom. Ter afsluiting is er een warm-koud buffet tot 20.00 uur. Deelname kost € 200,- per persoon. Voor meer informatie en aanmelden: zie www.dwa.nl.
Build for Life