Interieur

Schuifdeurkasten

Lundia was ooit een van de eerste fabrikanten die op grote schaal begonnen met een zelfbouwkast die door de consument zelf samengesteld kon worden. Tegenwoordig is het vreemd als een fabrikant deze flexibiliteit niét biedt. Van bouwmarkt tot dure meubelzaak, overal kun je tegenwoordig terecht voor kasten die naar eigen inzicht samen te stellen zijn.

Schuifdeurkasten zijn nog altijd mateloos populair. Alleen de deuren blijken onderhevig aan trends. De houtdecors en wanden vol spiegeldeuren zijn uit, met een hoofdletter U. Hip is gelakt glas. Het glas krijgt aan de achterkant een verflaag, waardoor een luxe ogend hoogglans effect ontstaat. Bijkomend voordeel is dat de deuren transparant ogen, en zo minder massief overkomen dan de aloude houtprint. Dit terwijl de deuren toch ondoorzichtig zijn.

Waarschijnlijk overgebleven van de zen-trend zijn de gelede deuren. Met horizontale tussenprofielen kunnen drie of meer vlakken gecreëerd worden. Het effect doet Japans aan. Voordeel is dat je hiermee verschillende materialen of kleuren per deur kunt toepassen. Dat geeft een levendig effect aan de kast.

De boekenkast mag weer terug in de woonkamer. Veel ontwerpers zijn de laatste tijd bijzonder vernieuwend bezig met het begrip boekenkast. Steeds vaker zien we heel bijzondere varianten op de markt verschijnen die je stapel bestsellers bijna tot kunstwerken verheffen.

Boter, kaas en eieren

Lekker gek is deze 'Boter, kaas en eieren' kast van Garage Furniture, ontworpen door Peter Slager. De kast bestaat uit een eenvoudige aluminium constructie, waarin blokken van mdf geklemd worden. De kleuren en afmetingen bepaalt de koper zelf. De kast is nog niet in productie, maar kan wel besteld worden. Deze opstelling van 168 x 142 x 43 cm komt op ± €7000,-.