Algemeen

Schrijnwerkers actief met bosbeheer

Hout is voor het leven. Dit beseft de bestuurskern van schrijnwerkers en interieurbouwers binnen Nacebo West-Vlaanderen maar al te goed. Hout is wat men noemt een vernieuwbare grondstof die in principe nimmer uitgeput raakt. Ten minste als we goed zorg dragen voor de bossen waaruit we het hout weghalen en aan een actief bosbeheer gaan doen.

Actief meewerken aan bosbeheer als houtbewerker

Als we het in Zuid-West-Vlaanderen over een ding eens zijn, dan is het wel dat er te weinig wandelgroen is in de regio. In de enkele tientallen jaren is de omgeving van de Leie dichtgegroeid door verstedelijking en industrie. Dit geeft veel positieve kanten, maar we stellen vast dat het hoog tijd is voor het uitbouwen van een duurzame omgeving. Om deze regio op termijn leefbaar en aangenaam te houden hebben de Vlaamse overheid en de stad Kortrijk de handen in elkaar geslagen in een ambitieus groenstructuurplan. Er komt een nieuw bos aan de rand van de stadskern, het Preshoekbos, en het Groen Lint Zuid wordt verder uitgebouwd.

Peterschap op 1 hectare bos in de preshoek

De aanleg van het Preshoekbos in Zuid-West-Vlaanderen is in dit kader voor onze beroepsvereniging dan ook een initiatief die we ondersteunen, een oppurtuniteit. Hiertoe willen onze leden schrijnwerkers en interieurbouwers mobiliseren en nemen dan ook graag het peterschap op 1 hectare bos in de preshoek.

Het dorp van de houtsector

Hiertoe bouwen we een heus dorp van en voor de houtsector. De beroepsvereniging der houthandelaars en –zagerijen West-Vlaanderen , de schrijnwerkersfederatie binnen Nacebo West-Vlaanderen en enkele belangrijke houthandelaars uit de regio zijn alvast present.

Boomplantactie op 7 december 2002

Houtbewerkers, -handelaars, -zagerijen en -federaties slaan de handen in de elkaar en verwelkomen u graag op 7 december 2002 op het centrale forum van de houtbewerker in het Preshoekbos. Ook de regionale houthandelaars, -zagerijen en importeurs zijn op het appèl.
Build for Life