Duurzaam Bouwen

Schoen die uitbloeit tot boom wint eerste Sustainabe Hero Award

OAT Shoes, bedenker van hip and happening schoenen op basis van natuurlijke materialen en afbreekbare kunststoffen, ontvangt uit handen van Beco en Eneco de eerste Sustainable Hero Award. OAT Shoes maakt schoenen van materialen die volledig afbreekbaar zijn. En als klap op de vuurpijl kan de eigenaar de schoenen na gebruik planten, waarna de schoen uitgroeit tot een boom. De Sustainable Hero Award is een stimuleringsprijs voor startende duurzame ondernemers om hen te helpen een volgende stap te zetten. OAT Shoes viel op door een product dat geproduceerd is met onschadelijke materialen, het potentiële verdienmodel en de X-factor van het product. Als winnaar ontvangt OAT Shoes een pakket duurzaamheidsadvies van Beco-experts en een HollandseWind® cheque ter waarde € 2.500,= van Eneco.

Naast OAT Shoes ontving BambooBasics de Sustainable Hero stimuleringsprijs. BambooBasics heeft een ‘total building concept’ ontwikkeld met een concurrerend constructiemateriaal op basis van een slim verduurzamingsproces van lokaal gewonnen bamboe uit Madagascar. BambooBasics wint als runner-up duurzaamheidscoaching van Beco en een Groen cheque ter waarde van € 1.000,= van Eneco.

Nieuw initiatief

Tijdens de eerste editie van de Sustainable Hero Award ontving Beco elf inschrijvingen. Hieruit zijn vijf genomineerden gekozen die beoordeeld zijn op een tiental aspecten op het gebied van duurzaamheid, realisme en verdienmodel. Ook de X-factor van de onderneming/product speelde een belangrijke rol bij de uiteindelijke keuze.

Beco heeft de Sustainable Hero Award in het leven geroepen om startende duurzame ondernemers de wind in de rug te geven. Met extra ondersteuning zoals kennis overdracht, ervaring en een breed netwerk helpt de Sustainable Hero Award de motivatie, het geloof en doorzettingsvermogen van deze onderne-mers om te zetten in succes. Eneco ondersteunt dit initiatief vanuit haar streven naar duurzaamheid van harte.