Schneider Electric lanceert het Energy Management by Wiser

5 september 2018 Bron: Two Cents
Schneider Electric lanceert het Energy Management by Wiser
et gezinsbudget onder controle houden is niet altijd eenvoudig. Het systeem Energy Management by Wiser vereenvoudigt deze taak dankzij een intelligente en geconnecteerde technologie voor de woning. Wiser geeft eigenaars gedetailleerde informatie over de elektrische installatie en maakt zo een actief beheer en een doeltreffender energiegebruik mogelijk. Vanaf november is elke elektricien in staat om een Wiser-module te installeren op het schakelbord in particuliere woningen.

Een eenvoudige innovatie voor elke woning

Het is niet nodig om energie-expert te zijn om de woning te besturen. Het is, zelfs vanop afstand, mogelijk om alles in real time op te volgen en het energieverbruik zodanig te beheren dat men energie bespaart. Het systeem Energy Management by Wiser laat toe de elektische installaties (verwarming, domotica, verlichting, etc) beter te controleren, de bewoners te verwittigen in geval van onregelmatigheden, om indien nodig de zonne-installaties optimaler te benutten en om de energiefactuur beter te begrijpen.

Dankzij deze technologie kan elk individu betere beslissingen nemen inzake zijn eigen energieverbruik en de veiligheid en performantie van zijn woning verbeteren.

Energy Management by Wiser

Eenvoudige installatie en een werking binnen handbereik

Wiser bestaat uit intelligente, geconnecteerde onderdelen die rechtstreeks op het schakelbord geÔnstalleerd worden. Ze verzamelen 24 uur op 24, 7 dagen op 7 gegevens over de elektrische installatie en sturen de verzamelde informatie rechtstreeks naar de smartphone of tablet van de eigenaar via de app Wiser. Het kan hierbij gaan om:

Meldingen (waarschuwingen betreffende gedetecteerde problemen, precieze diagnose van de problemen,Ö)

Informatie over het energiegebruik (opvolging van het elektriciteitsverbruik, inschatting van de energiefacturen, informatie over de productie/het verbruik van zonne-energie, enz.)

Beheer van de lasten (beheer vanop afstand van de zware lasten zoals de boilers, warmtepompen, het laden van de elektrische auto, maar ook de planning van de automatische activering/uitschakeling van de lasten)

Besparing tot 30% op de energiefactuur

Verwacht wordt dat de energiefactuur de komende jaren gaat stijgen. Het wordt dus belangrijker om het energieverbruik van de woning te beperken zonder aan comfort te verliezen. Met Wiser kan men het energieverbruik van de woning efficiŽnt controleren en tussenkomen waar nodig. Dit kan leiden tot een besparing van 30% op de jaarlijkse energiefactuur.

Technische informatie

  • Richtprijs: vanaf Ä 700 (Excl. BTW, incl. installatie)
  • Gemakkelijke installatie toch wordt een installatie via een elektricien aanbevolen (+/- 3 uur werk)
  • Onmiddellijke inwerkingtreding
  • Connectiviteit met de smartphone/tablet/computer via de app Wiser


Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo