Isolatie

Schelpen = meer dan isolatie

U heeft vocht onder de vloer! En nu? Vocht en kou in huis zorgen voor veel ongemak. Schimmelige plekken achter meubels, een vloer die kil aanvoelt, een muffe lucht in huis. En wat te denken van de schade die vocht kan veroorzaken. Zoals betonrot en corrosie van uw leidingen.

De oplossing is te vinden in een biobased product namelijk; schelpen. Schelpen hebben in tegenstelling tot zand geen capillaire werking, het trekt het vocht niet omhoog en de stilstaande lucht tussen de schelpen isoleert (een Rc waarde van 1,0 per 10 cm schelpen). Door de isolerende schelplaag hebben we geen bodemgassen meer en geen opstijgend vocht. Bovendien is het gebruik van een schelplaag zowel toepasbaar in nieuwbouw maar ook uitstekend geschikt bij renovatie.

Een laag schelpen is, in tegenstelling tot zand, niet capillair. Dit betekent dat er geen water omhoog gezogen wordt, maar er vormt zich juist een natuurlijke barrière tussen het grondwater en de begane grondvloer, waardoor het optrekkende vocht geen kans krijgt. De bovenste laag schelpen is helemaal droog en de verdamping van grondwater wordt aanzienlijk verminderd.


Toepassingen