Badkamers

Schell presenteert nieuw douchepaneel van hoogwaardig RVS

Schell presenteert nieuw douchepaneel van hoogwaardig RVS
Met de nieuwe Linus Inox complementeert de Duitse armaturenspecialist Schell zijn serie douchepanelen voor openbare en commerciële sanitaire ruimtes. Het douchepaneel is gemaakt van geborsteld roestvrijstaal en is zeer corrosie- en vandalismebestendig. De Linus is zeer gemakkelijk te onderhouden en heeft een tijdloos, elegant ontwerp dat in vrijwel elke sanitaire ruimte past. Mede hierdoor is ze bijzonder geschikt voor sportclubs en campings.

De Schell-douchepaneelserie Linus is verkrijgbaar in talrijke uitvoeringen en daar komen met de Linus Inox nu zeven roestvrijstalen varianten bij. Er zijn versies met handmatige bediening, met zelfsluitende kranen en met CVD-aanraakelektronica. Ze zijn allemaal voorzien van een thermostatische temperatuurregeling en een waterbesparende douchekop om de verbruikskosten te verlagen. Naast de versies met een geïntegreerde douchekop Schell COMFORT 13°, zijn er ook versies met een extra handdouche en douchestang of wandhouder. Optioneel in het assortiment van Schell: een bijpassende zeephouder, eveneens gemaakt van roestvrijstaal.

De Linus Inox is verkrijgbaar met wateraansluitmogelijkheden van achter of van boven en is zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatie.

Schell presenteert nieuw douchepaneel van hoogwaardig RVS

Veiligheid en legionellapreventie

De bedieningsknop voor het instellen van de temperatuur is voorzien van een temperatuurvergrendeling. Als de koudwaterleiding het begeeft, stopt de thermostaat de toevoer van warm water binnen enkele seconden.

Bij de versies met CVD-aanraakelektronica heeft Schell een 24-uurs stagnatiespoeling vooraf ingesteld. Als de Linux Inox in het Schell watermanagementsysteem SWS wordt geïntegreerd, kan de drinkwaterhygiëne snel, eenvoudig en centraal worden geoptimaliseerd. De SSC Bluetooth®-module biedt ook de mogelijkheid van extra instelbare parameters via de SSC Bluetooth®-app. Sommige Linus Inox-varianten bieden ook de mogelijkheid voor een thermische desinfectie. Ze beschikken over een voorgemonteerd mono-stabiel magneetventiel voor handmatige activering of een bi-stabiel magneetventiel voor besturing via het SWS.

Linux Inox van Schell zorgt voor douchecomfort en biedt optimale veiligheid voor gebruikers en exploitanten op het gebied van verbrandingsbescherming en drinkwaterhygiëne.

Schell presenteert nieuw douchepaneel van hoogwaardig RVS