Save The Date: COCOON viert zijn 30e verjaardag!

  BE   29 juli 2019 Bron: Two Cents
Save The Date: COCOON viert zijn 30e verjaardag!
Van vrijdag 15 tot maandag 18 november 2019 opent COCOON, de Belgische beurs voor decoratie en interieurinrichting, voor de 30e keer de deuren van Paleis 4 en 8 van Brussels Expo. De organisatoren willen deze verjaardagseditie in stijl vieren en laten daarom een frisse wind waaien door de expositieruimte met nieuwe inspiratie, een nieuwe samenwerking en een focus op hedendaagse trends.

Een kortere, maar dynamische editie

Dit jaar zal COCOON gedurende vier dagen zijn deuren openen voor een editie die inspirerender is dan ooit tevoren. Zo start COCOON in november voor het eerst een samenwerking met vtwonen. Vtwonen opent er een huis met een extra oppervlakte van 300 m² vol inspiratie en ideeën. Doorheen de verschillende kamers ontdekken de bezoekers talrijke nieuwigheden voor de inrichting en decoratie van hun huis.

“Door de samenwerking met vtwonen willen we onze bezoekers een echte ervaring laten beleven. Zo kunnen ze al wandelend inspiratie opdoen in de verschillende kamers en zich perfect inbeelden hoe hun eigen interieur er uit zou zien met deze decoratie en inrichting.”, zegt Marie Franck, marketing manager bij Fisa.

Tijdens het weekend van de beurs zijn er heel wat andere activiteiten die de bezoekers kunnen inspireren en begeleiden in hun keuze voor de inrichting en decoratie van hun huis.

COCOON viert zijn 30e verjaardag

Thema’s geïnspireerd op hedendaagse trends

1. Wabi-sabi

Tegenwoordig proberen we een evenwicht te vinden tussen werk, familie en sportieve of culturele activiteiten, maar daardoor vergeet men soms de essentie. Daarom koos COCOON dit jaar voor wabi-sabi als hoofdthema. Wabi-sabi is een esthetisch en spiritueel concept uit Japan dat pleit voor een terugkeer naar de essentie door op zoek te gaan naar de schoonheid in imperfectie. Dit concept is een combinatie van twee tendensen. Wabi verwijst naar een vorm van eenvoud en sabi verwijst naar het slijten van de tijd dat een zekere charme inhoudt.

Wanneer dit concept op decoratie toegepast wordt, staat dit voor een pure stijl met praktische en nuttige objecten en meubelen zonder versiering. Hiervoor worden natuurlijke materialen gebruikt, zoals hout of steen. Gebreken zijn er niet, want imperfecties worden gezien als sporen van slijtage die de objecten karakter geven en uniek maken. Afgesleten hout, tafels met deukjes of spiegels met plekjes zijn hipper dan ooit. Handgemaakte stukken vormen een belangrijk onderdeel in deze decoratietrend die de bezoeker kan ontdekken tijdens deze 30e editie van COCOON.

2. Flesgroen

Flesgroen, een eerder sombere kleur die kalmte en rust uitstraalt en in heel wat verschillende nuances bestaat, doet zijn intrede in de interieurdecoratie die te zien is op COCOON. De organisatoren van de beurs hebben voor deze nieuwe editie gekozen voor de tint flesgroen. Een tijdloze kleur die al vele seizoenen blijft terugkeren in zowel klassieke als moderne interieurs. Flesgroen past in het bijzonder goed bij verschillende soorten grijs en natuurlijke kleuren zoals houtachtige tinten.

COCOON viert zijn 30e verjaardag

Praktische info

COCOON vindt plaats in Paleis 4 en 8 van Brussels Expo.

1. Data & Openingsuren

 • Avant-Première: donderdag 14 november van 17u00 tot 22u00, enkel op uitnodiging.
 • Van vrijdag 15 tot maandag 18 november 2019 
  Vrijdag (nocturne) van 11u00 tot 22u00 
  Zaterdag, zondag en maandag van 11u00 tot 18u00

2. Tickets

 • Ticket volwassene aan de kassa: 10 euro
 • Ticket volwassene online: 8 euro (2 euro korting)
 • Ticket kind (-12 jaar): GRATIS

3. Bereikbaarheid

 • Astridhal (via Parking C)
 • Paleis 4 

Meer info op www.cocoon.be

Lees ook:

 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Credishop
 • Loxone
 • bouwinfo