Tuinmeubels

SOS zomervlekken

SOS zomervlekken
Heerlijk, het is zomer! Eindelijk kunnen de kinderen echt de hele dag buiten spelen, kunnen we klusjes opknappen in de tuin en kunnen we genieten van een zalig lange vakantie. Bij een lange vakantie, hoort veel spelen en bijgevolg ook de nodige vlekken. Misschien is het omdat we allemaal wat meer onbezonnen zijn, of omdat de kinderen vaker buiten spelen, maar we hebben de indruk dat er in de zomer méér vlekken worden gemaakt! En omdat je met al dat mooie weer echt geen zin hebt om uren vlekken te schrobben - er staat een sangria op jou te wachten - hebben wij een SOS voor een paar van de vaakst voorkomende zomervlekken.

Was deze vlek er al?

Mooi weer en lekker lange dagen, dat betekent ook: buiten eten! Na negen maanden onder het stof in de garage of tuinberging, wordt de terrasset weer bovengehaald. Alleen, wat zie je daar nu? Een vlek? Was die er al? Je wil natuurlijk niet de hele zomer op die vreemde vlek kijken. Gelukkig is er een oplossing en kan je houtolie kopen om vlekken uit houten meubelen te krijgen. De olie werkt snel en zorgt dat jij zorgeloos van je barbecue kan genieten!

Alleen voor groentjes

Dé nummer één zomervlek? Gras! Het lijkt onschuldig, maar grasvlekken zijn heel moeilijk uit kleding te krijgen. Een oplossing kan zijn om je kinderen dan maar gewoon hele dagen in hun zwemkledij te laten ravotten. Zeker geen slecht plan! Maar heb je dan toch een groene vlek – op die splinternieuwe zwembroek bijvoorbeeld – dan moet je snel handelen. Behandel de vlek zo snel mogelijk, anders gaat het vuil zich hechten. Laat wat professionele vlekverwijderaar inwerken op de vlek, spoel uit en was volgens de voorschriften.

Feestje? Arme vloer…

‘s Zomers wordt er al eens gefeest. Van een eenvoudige barbecue tot een familiefeest voor twintig personen. Er komt dus heel wat volk over de vloer. Iets waar die vloer best van kan afzien, zeker als je een mooi houten exemplaar hebt. Zie je na zo’n feestje dat er toch wat schade is, in de vorm van bijvoorbeeld grijze strepen van schoenen of een vetvlek (wiens idee was het om in de zomer te fonduën?), dan bestaan er zeker producten om bijvoorbeeld die vetvlekken van hout te verwijderen. Het enige wat je moet onthouden: hoe sneller je erbij bent, hoe makkelijker de vlek weer verdwijnt. Je zal dus toch die sangria even moeten laten wachten en eerst die vlek aanpakken!

Ook interessant