Architectuur

SO-IL ontwerpt buurthuis Wulpen

Het bureau SO-IL heeft de open oproep gewonnen voor het ontwerp van een buurthuis in Belgische Wulpen. Opvallend aan het ontwerp is de nieuwe meanderende buitenmuur rondom een hof.
“De gemeenschap vormt een punt van stabiliteit in een versnellende samenleving.” Dit is het uitgangspunt van SO-IL bij het ontwerp van het nieuwe buurthuis. Een oud schoolgebouw met schoolplein aan de rand van het centrum van Wulpen moet onderdak bieden aan het ‘huis’. De schil van het bestaande pand wordt behouden, het interieur wordt volledig verwijderd.

Het heringerichte gebouw krijgt één grote multifunctionele zaal van waaruit alle ruimtes te bereiken zijn. Deze zaal kan worden gebruikt voor toneelvoorstellingen, tentoonstellingen en clubactiviteiten. De grote zaal wordt gekoppeld aan een bufferzone, die bij de zaal betrokken kan worden door de rolluiken tussen de twee ruimtes te openen.

In het gebouw worden ook twee vergaderzalen gerealiseerd, waar onder andere een kleine keuken en de kasten van de verenigingen zijn gesitueerd. Deze twee zalen kunnen tot één grote zaal worden gemaakt.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant