Architectuur

Paviljoens SO-IL in Beijing en New York open

Het in New York gevestigde Nederlands-Chinese bureau Idenburg Liu (SO–IL) heeft tijdelijke bouwwerken gerealiseerd in Beijing en New York. Het Flockr-paviljoen in Beijing is gebouwd als het centrale punt van festival ‘Get It Louder’. In New York won SO–IL een prijsvraag met installatie ‘In Tension’.

Volgens SO–IL-partner Florian Idenburg zal door de crisis het belang van tijdelijke architectuur groter worden. Het economische klimaat is volgens hem zo onvoorspelbaar geworden, dat goedkope gebouwen met een korte levensduur uit economisch motief de voorkeur genieten. “Dergelijke projecten kunnen ook worden beschouwd als laboratorium voor projecten op grote schaal,” aldus Idenburg.

Flockr

Het Flockr-paviljoen in Beijing wordt het centrale knooppunt van Get It Louder-festival, een meerdaags kunst- en mediafestival. Het gebouw zal dienst doen als een ontmoetingsplaats, maar ook als de locatie van lezingen, screenings en andere activiteiten. De huid is gemaakt van duizenden getinte spiegelende panelen die de omgeving reflecteren.

Lees verder op Architectenweb.nl