Rudi Peeters volgt Jean-Pierre Wuytack op als CEO van Vandersanden

12 maart 2021 Bron: finn
Rudi Peeters volgt Jean-Pierre Wuytack op als CEO van Vandersanden
Rudi Peeters
Na een carrière van 40 jaar stopt Jean-Pierre Wuytack later dit jaar als CEO van baksteenfabrikant Vandersanden. Rudi Peeters, momenteel nog algemeen directeur ICT bij KBC, zal vanaf 1 oktober Wuytack opvolgen als CEO. Onder leiding van Peeters wil Vandersanden zijn voortrekkersrol in de sector op vlak van innovatie en duurzaamheid verder versnellen.

Rudi Peeters is momenteel nog CIO (Chief Information Officer) bij de bank KBC. Na zijn studies Biologie aan de KU Leuven begon hij zijn carrière bij KBC in 1986. Doorheen de jaren was hij er onder meer verantwoordelijk voor ICT, elektronisch bankieren en marketing. In 2011 benoemde de bank hem tot algemeen directeur ICT (CIO).

Peeters zal vanaf 1 oktober 2021 Jean-Pierre Wuytack opvolgen als CEO bij Vandersanden. Wuytack stond in totaal 33 jaar aan het hoofd van het familiebedrijf.

Van lokale speler tot Europese leider

Onder de leiding van Jean-Pierre Wuytack groeide Vandersanden uit van een lokale speler tot een Europese leider in de baksteensector. Het bedrijf profileerde zich dankzij Wuytack ook als een pionier op het vlak van innovatie en duurzaamheid. Als schoonzoon van Constant Vandersanden, zoon van oprichter Jaak Vandersanden, bewaakte Wuytack ook het familiale karakter van het familiebedrijf.

“Ik heb er alle vertrouwen in dat Vandersanden met Rudi in goede handen is. Hij is de juiste persoon op de juiste plaats om ons bedrijf naar de next level te brengen. Met een zekere pijn in het hart ga ik mijn laatste maanden als CEO tegemoet, maar ik durf ook te zeggen dat ik trots ben op wat we met Vandersanden bereikt hebben. Vanuit de familie hoop ik de komende jaren nog mijn steentje te blijven bijdragen aan Vandersanden en de leiding van Rudi te ondersteunen”, zegt Jean-Pierre Wuytack over zijn laatste jaar als CEO.

Voortbouwen op sterktes Vandersanden

Met de komst van Rudi Peeters wil Vandersanden blijven voortbouwen op de sterktes van het familiebedrijf: een kwalitatief productportfolio, sterk team, het familiale karakter van het bedrijf, en de vele verwezenlijkingen op vlak van duurzaamheid en innovatie.

Tegelijkertijd wil Vandersanden met Rudi Peeters als CEO ook nieuwe accenten leggen. Het bedrijf wil dankzij de jarenlange ervaring van Peeters zijn leiderschapsrol in de bakstenensector uitbouwen en verder inzetten op onder meer duurzaamheid, innovatie en digitalisering.

“Het familiale karakter van Vandersanden en de focus op duurzaamheid en innovatie spreken me ontzettend aan. Ik ben daarom bijzonder trots het werk van Jean-Pierre Wuytack te mogen verderzetten. Als we erin slagen om zijn ambities en de strategische doelen van Vandersanden te verwezenlijken, hebben we een steen gelegd die de industriële rivier anders zal doen stromen”, besluit Rudi Peeters.

Met Rudi Peeters komt er voor het eerst een externe CEO aan het roer van het familiebedrijf. Maar onder meer via de Raad van bestuur en de familieraad blijft de Vandersanden-familie nauw betrokken bij het bedrijf.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo