Nieuwbouw

Rucphen heeft nieuw dienstverleningscentrum

Het nieuwe Dienstverleningscentrum Rucphen brengt een groot aantal functies samen onder een dak. Architectenbureau De Twee Snoeken tekende voor zowel het gebouw- als het interieurontwerp. Het dienstverleningscentrum heeft een bruto vloeroppervlak van 9.500 vierkante meter. Daarvan is 6.000 vierkante meter bestemd voor de ontvangsthal en de kantoren van het gemeentehuis. In de ontvangsthal zijn het klantcontactcentrum, een politiepost en werkruimten van een woningbouwvereniging en de Stichting Vluchteling ondergebracht.

Verder bevat het Dienstverleningscentrum Rucphen een bibliotheek en het gemeentearchief. Onder het complex is een half verdiepte parkeergarage van 3.100 vierkante meter aangelegd. Die is voornamelijk bedoeld als parkeervoorziening voor de medewerkers van het dienstverleningscentrum.

Groen en licht
Aan de noordzijde grenst het complex aan een wijds groen gebied, waarin verspreid boerderijen met grote kapconstructies liggen. De Twee Snoeken heeft deze grote kappen als beeld genomen voor de centrale ontmoetingshal. Ook aan de binnenzijde van de hal is de kapvorm duidelijk zichtbaar.

Lees verder op Architectenweb.nl