Nieuwbouw

Rubber in de bouw: Siliconen slangen

Voor toepassingen waarbij veel verwacht wordt van het materiaal, zoals hoge - of sterk wisselende temperaturen of bij het gebruik van oliën of andere chemische middelen worden siliconen slangen ingezet.

Denk bijvoorbeeld aan het gebruik in de auto-industrie, de bouw, bij maritieme producten of in de industrie algemeen, waarbij tijdens het gebruik de temperaturen sterk wisselen. In al die gevallen zijn siliconen slangen een ideaal product om voor de oplossing te zorgen. Ze zijn bestand tegen temperaturen tussen -60 tot 300 graden, ze hebben prima mechanische toepassingsmogelijkheden en ze hebben een lange levensduur. Op sommige producten wordt zelfs een jarenlange garantie gegeven. Het zijn polymeren die ontstaan bij het verwerken van silicium, een kwarts dat ook bekend is van de glasproductie en dat het op een na meest voorkomende element op aarde is.

Duurzaam

Naast de enorm range aan toepassingen en veelvoud aan vormen waarin de slangen te verkrijgen zijn, zijn ze ook gemaakt van duurzaam materiaal. Door de silicium ofwel kiezel te verhitten en te verbinden met onder andere zuurstof ontstaat silicone. Dit product zal uiteindelijk weer uitmonden in wat het ooit was, namelijk een kwarts, waarna het weer geschikt is voor hergebruik. Redenen genoeg dus om er gebruik van te maken. Het is overigens een niet toxisch product dat zonder gevaar gebruikt kan worden.

Vormgeving

Dankzij de elasticiteit van silicium kan Almanrubber.nl in principe slangen in iedere vorm afleveren. Daardoor kun je ook niet gangbare vormen in overleg bestellen, waardoor het product speciaal voor jouw toepassing geproduceerd wordt. De meest gangbare maten zijn 6 tot 152 mm diameter en lengtes van 100 mm tot 4 meter. Voor siliconen slangen worden silicone verbindingsstukken gebruikt, die overigens eveneens als zelfstandig product inzetbaar zijn. Zo zijn er al koppelstukken vanaf zo'n 3 euro verkrijgbaar, terwijl slangen van 4 meter, bestemd voor speciale toepassingen, tot 290 euro kunnen kosten. Het spreekt voor zich dat Alman rubber graag een offerte maakt voor grotere aanvragen, waarbij naast een met zorg gemaakt product en een scherpe prijs, een snelle levering vanzelfsprekend is. Neem gerust contact op, ook met vragen die niet vanzelfsprekend lijken.

Ook interessant