Architectuur

Rotterdam Architectuurprijs voor Eén Blok Stad

Eén Blok Stad is de grote winnaar van de Rotterdam Architectuurprijs 2012. Het woningbouwproject in West ontving zowel de jury- als publieksprijs, zo werd woensdagavond bekendgemaakt in concertgebouw De Doelen.

Het gaat om een negentiende-eeuws woningblok, dat is gerenoveerd om er vervolgens nieuwe kluswoningen in te realiseren. “Daarmee ontstond aan de Zwaerdecroonstraat en de Snellinckstraat een reeks van 62 verrassend woningen met een veelheid aan plattegronden en sferen”, staat in het juryrapport.

Bij het betreffende woningbouwproject was HP Architecten als begeleidend ontwerper betrokken. Het concept Eén Blok Stad, bedacht door ontwikkelaar ERA Contour in opdracht van Woonstad Rotterdam, is inmiddels ook toegepast in Rotterdam-Noord en Amsterdam.

Eén Blok Stad werd gekozen uit 24 woningbouwprojecten die de afgelopen drie jaar zijn opgeleverd in Rotterdam. De jury selecteerde daaruit vier projecten die in aanmerking kwamen voor de prijs. Naast Eén Blok Stad waren dat de Red Apple (KCAP), kantoor en woning aan de Boomgaardstraat (Kühne & Co) en Villa Rotterdam (OOZE).

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl