Buitenschrijnwerk

Roto, een krachtige speler op het gebied van raam- en deurtechnologie

Roto, een krachtige speler op het gebied van raam- en deurtechnologie
Roto neemt in 2017 alvast een goede start. BAU 2017 was een groot succes voor de Duitse fabrikant van raam- en deurtechnologie. Het is te hopen dat deze trend zich aanhoudt al is het nog vroeg op het jaar.
Zoals op de internationale persdag In Berlijn al werd aangegeven beseft het management van Roto dat de wereld meer gecompliceerd is dan voorheen en dat in de periode tussen 2006 en 2008 niet over politieke stabiliteit en instabiliteit in huis werd gesproken. Geopolitieke zaken hebben vandaag een bijzonder grote invloed op de economie. De Russische markt halveerde nagenoeg. En ook met het aantreden van Trump zijn de ogen gericht op Amerika. “Het is uit met de voorspelbaarheid van de wereld” liet voorzitter van de groep Dr. Eckhard Keil zich in Berlijn ontvallen. Al is de markt tot nu toe in de VS redelijk positief ondanks het protectionisme. Europa blijft een groeimarkt waar landen als Portugal, Hongarije en Spanje weer boven water komen. De Belgische markt blijft eerder traag en Italië nogal altijd springlevend ondanks hun crazy economy. De markten voor Roto variëren al naargelang en het Roto-schip weet zich ondanks alle onmeetbare variabelen stevig te profileren.

Dr. Eckhard Keil
Dr. Eckhard Keil

Bau 2017

Het jaar is heel positief begonnen met de uitgebreide aanwezigheid van Roto op de handelsbeurs BAU München en de gebruikelijke hoge bezoekersaantallen. Bij de stand van Roto stonden schuifsystemen centraal, samen met het portfolio beslagsystemen voor aluminium ramen en deuren. De specialisten van het Roto Object Business team waren aanwezig voor deskundig advies voor mensen met speciale eisen of beglazingscontracten.

Roto op Bau 2017

Service op maat

Architecturale projecten bieden vaak vele uitdagingen voor ontwerpers en bestekschrijvers. Er zijn gevallen waarbij standaardbeslag niet geschikt is voor een raam of deur van een specifieke grootte, vorm. Het Roto Object Business centrum is een team experts die in heel Europa en over de gehele wereld aan dergelijke projecten werken om klanten en hun partners veilige en werkbare oplossingen voor specialistische beglazingeisen te bieden.

Middensluiting

Een item dat deze maand veel aandacht krijgt op onze Facebook pagina is de tegengesteld lopende middensluiting. Niet iedereen kent dit optionele beveiligingscomponent uit het portfolio NT beslag. Hiermee kunnen twee paddenstoelnokken in tegengestelde richting in hetzelfde sluitstuk lopen, waardoor er een zeer sterk vergrendelingspunt ontstaat. Dit is zeer nuttig voor specificaties met een hoog beveiligingsniveau en ontploffingsbestendige specificaties.

Patio Alversa

Eén van de laatste aankondigingen van nieuwe producten van Roto in 2016 was de lancering van Patio Alversa, het beslag voor parallelle schuif- en Tilt&Slide-ramen en -deuren. Met logistieke voordelen voor fabrikanten en een reeks nieuwe functies, het is bijvoorbeeld het eerste parallelle schuifsysteem met een kantelvleugel, is Patio Alversa zeker één van de meest besproken producten van 2017.

Roto Patio Alversa

Roto & Deceuninck Academy

Roto is al jarenlang partner van Deceuninck en nam onlangs deel aan de nieuwste editie van de Deceuninck Academy in Affligem. De evenementen vormen een gelegenheid voor klanten en partners van Deceuninck om op de hoogte te blijven van trends en ontwikkelingen op de markt. Roto beschikte over een stand van 8 vierkante meter. Tijdens de beurs werd tevens DECALU gelanceerd, het eerst profiel van aluminium van Deceuninck.

Nieuws uit de industriewereld

Tot nu toe heeft de Nederlandse gevelbouw-beroepsorganisatie VMRG altijd het gebruik van stalen beslag bij aluminium kozijnen afgeraden vanwege een waargenomen risico van galvanische corrosie. Na uitgebreid overleg en na officieel erkende zoutspuit-tests, hebben technici van Roto VMRG overtuigd dat onze gecoate stalen beslag geen extra risico op corrosie met zich mee brengt. Hierdoor heeft VMRG nu Roto beslag zoals het NT Designo systeem goedgekeurd voor gebruik op aluminium profielen.

Ook interessant