Bedrijfsnieuws

Deceuninck al 10 jaar op rij ISO14001-gecertificeerd

Deceuninck al 10 jaar op rij ISO14001-gecertificeerd
Deceuninck nv uit Hooglede-Gits, wereldwijd toonaangevende producent van pvc en composietprofielen voor ramen en deuren, tuintoepassingen, dak- en gevelbekleding en interieurproducten, ontving gisteren (12/12/16) van de Belgian Quality Association (BCQ) voor de 10de keer op rij het milieuzorgcertificaat ISO 14001 en voor de 22ste keer het kwaliteitszorgcertificaat ISO 9001,

In 2007 behaalde Deceuninck voor het eerst het milieuzorgcertificaat ISO14001 voor zijn vestiging in Hooglede-Gits. De site was toen al 12 jaar houder van het kwaliteitszorgcertificaat ISO 9001 en sinds 1999 ook trotse bezitter van het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen.

De jaarlijkse vernieuwing van het certificaat is geen loutere formaliteit. Elk jaar opnieuw worden nieuwe doelstellingen en verbeteringsacties vastgelegd. Deze doelstellingen worden het jaar daarop tijdens een intensieve audit geëvalueerd en gecontroleerd op het bereikte resultaat. Jaar na jaar wordt de lat een beetje hoger gelegd om ervoor te zorgen dat de activiteiten van Deceuninck geen belasting vormen voor de mens, de natuur of de omgeving.

Duurzaamheid

De aandacht die de bedrijfsleiding voor deze certificaties heeft en de waarde die het lokale management eraan hecht, tonen aan dat de visie van Deceuninck ‘Bouwen aan een duurzaam (t)huis’ geen holle woorden zijn. De zorgsystemen zijn immers op lange termijn de hoekstenen van een gezond bedrijf.

Deceuninck ontwikkelt continu innovatieve producten die steeds beter isoleren, met minder verbruik van grondstoffen en een aantrekkelijk design. Op het einde van hun gebruiksduur worden deze producten gerecycleerd en leveren ze de grondstof voor de productie van nieuwe bouwproducten. Dat zijn de kernactiviteiten, die overigens volledig in lijn zijn met het circulaire-economiebeleid van de Europese en Belgische overheid.

Het bedrijf streeft hierbij naar topkwaliteit en zorgt er vervolgens voor dat de producten binnen de vooropgestelde termijn bij de klant aankomen.

Om hierin te slagen, zet Deceuninck in op hoogwaardige productie- en procestechnologie. Continue bijscholing van de 660 medewerkers zorgt ervoor dat dit alles een toegevoegde waarde vormt voor de klant. Deceuninck speelt ook een lokale sociale rol door de tewerkstelling van kansengroepen of samenwerking met organisaties van mensen met een beperking.

Geïntegreerd zorgsysteembeleid

“In onze zorg voor alle stakeholders maken we duidelijk werk van de verregaande integratie van onze zorgsystemen in de productievestigingen in België. In ISO 9001 en ISO 14001 zijn kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu mee geïntegreerd. De audits van beide ISO-systemen worden zowel in Hooglede als in Diksmuide gelijktijdig uitgevoerd. Met onze zorgsystemen streven we naar een duurzame lokale verankering van onze activiteiten in België”, aldus Wim Clappaert, COO van de Groep Deceuninck.

Ook interessant


Build for Life