Algemeen

Rookmelders redden het leven van 2 tieners uit Tervuren

Twee tieners, Alessandro en Margo uit de Beukenlaan in Tervuren, beleefden de schrik van hun leven toen er afgelopen dinsdag 12 januari 2016 brand uitbrak in hun woning. Dankzij de aanwezige rookmelders bleven zij ongedeerd. De twee jongeren werden rond 12u15 gealarmeerd door het loeiende geluid van hun rookmelders.

De tieners hadden iets voor 12u een pot met olie op het vuur geplaatst voor het bereiden van oliebollen. Deze pot had door oververhitting vuur gevat. Margo contacteerde onmiddellijk de hulpdiensten via 112 terwijl Alessandro het vuur doofde met behulp van een blustoestel.

Toen de brandweerpost van Overijse ter plaatse kwam was de brand reeds geblust. Zij voerden enkel een controle uit en ventileerden de woning, daar deze volledig gevuld was met rook.

De kinderen hadden lichte brandwonden opgelopen en heel wat giftige rook ingeademd. Zij werden door de ziekenwagen van de brandweerpost Overijse overgebracht naar het ziekenhuis Sint-Lucas voor verder onderzoek.

De keuken liep heel wat schade op. Gelukkig kon de rest van de woning gevrijwaard blijven dankzij de goede werking van de rookmelders.
Het gezin had reeds jaren geleden geïnvesteerd in blustoestellen en rookmelders.


Rookmelders redden het leven van 2 tieners uit Tervuren

Ook interessant


Build for Life