Bedrijfsnieuws

Reynaers Aluminium wint Factory of The Future Award

Reynaers Aluminium wint Factory of The Future Award
Reynaers Aluminium ontving vandaag de ‘Factory of the Future Award’ uit handen van technologiefederatie Agoria en SIRRIS, het collectief centrum van de technologische industrie. Reynaers Aluminium wordt hiermee erkend en beloond voor het omvormingsproces van een klassiek productiebedrijf tot een wendbare en hoogtechnologische organisatie. De toonaangevende producent van aluminium raam- en deursystemen investeerde de voorbije jaren meer dan 100 miljoen euro in de automatisering en digitalisering van haar volledige keten.

Het transformatieproces, dat in 2012 startte, leidde tot een omzetgroei met 32% en een personeelsgroei van de groep met 29%. Het digitaliseringstraject zorgde ondertussen voor een aanzienlijk verkorting van verschillende doorlooptijden en verhoging van de productiviteit.

“Toen we in 2012 beslisten om de digitale ketting te sluiten met een ambitieus transformatieproces kwamen we tot het belangrijke inzicht dat we echte doorbraken realiseerden door het hele systeem aan te pakken en niet enkel te focussen op de verbetering van het product. Dankzij deze keten brede benadering verbeterden we de doorlooptijd van opmeting van het aluminiumschrijnwerk tot de plaatsing aanzienlijk. Dit is een belangrijk competitief voordeel,” aldus Michel van Put, CMO van Reynaers Aluminium.

De jury looft Reynaers Aluminium voor haar strategie om het volledige productieproces en kerntechnologieën in huis te houden en doorgedreven te digitaliseren. Hierdoor is Reynaers een a-typisch productiebedrijf en kan het zich differentiëren op de erg competitieve nationale en internationale markten. De jury was eveneens onder de indruk van de investeringen van Reynaers Aluminium in de verbetering van het productieproces, in state-of-the art ergonomische machines en een verregaande technologische en organisatorische ondersteuning van haar aluminium constructeurs.

Het meest recente wapenfeit in de ambitieuze digitaliseringspolitiek was de opening eind 2017 van de Reynaers Campus met een uitbreiding van de magazijnen tot 60.000m² en de realisatie van de grootste Europese productiefaciliteit voor het isoleren van aluminium profielen. De Reynaers Campus huisvest verder de meest vooruitstrevende digitale technologie waaronder het unieke virtuele reality ruimte Avalon, een Experience room met tal van digitale applicaties en het grootste private testcentrum voor aluminiumsystemen in Europa.

“Dankzij de fusie van de reële met de digitale wereld op alle niveaus van onze systeemketen, versterken we onze marktpositie en slagen we erin om Reynaers Aluminium als internationaal maakbedrijf te verankeren in ons land. Hierdoor creëren we meer tewerkstelling en verzekeren we de financiële gezondheid van ons bedrijf”, besluit Michel van Put.

Ook interessant


Build for Life