Bedrijfsnieuws

Reynaers Group neemt Forster Profilsysteme over

Reynaers Group neemt Forster Profilsysteme over
Reynaers Group heeft vandaag aangekondigd dat het Forster Profilsysteme overneemt van de Arbonia Group. Forster Profilsysteme is de Zwitserse ontwikkelaar en fabrikant van kwaliteitsvolle profielsystemen in staal en roestvrij staal voor deuren, ramen en gevels. De overname is het resultaat van een strategische beslissing om zowel Reynaers als Forster te versterken en zal ervoor zorgen dat beide bedrijven hun leidende positie in de bouwmarkt voor respectievelijk aluminium- en staaloplossingen kunnen verstevigen. Forster Profilsysteme en Reynaers Aluminium zullen onafhankelijk blijven werken en als afzonderlijke entiteiten deel uitmaken van Reynaers Group. Ze blijven allebei producten en diensten leveren binnen hun eigen markt.

Swiss made

Forster Profilsysteme werd opgericht in 1874 en is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en marketing van kwaliteitsvolle profielsystemen in staal en roestvrij staal voor deuren, ramen en gevels. Het merk Forster wordt internationaal geprezen vanwege zijn performante en kwalitatieve oplossingen op het gebied van veiligheid en brandwerendheid. Vanuit de 14.000 m² grote productievestiging in het Zwitserse Arbon worden profielen geleverd aan klanten in de hele wereld. De Forster Group heeft naast zijn hoofdzetel in Zwitserland nog regionale kantoren in 11 landen en stelt 210 mensen tewerk.

Groeistrategie

De laatste jaren zijn de energienoden en veiligheidsnoden over de hele wereld sterk gestegen, en de vraag naar architecturale systemen die design, energie-efficiëntie en veiligheid combineren blijft wereldwijd dan ook verder toenemen. Dankzij de overname van Forster door Reynaers Group ontstaat er een succesvol partnerschap, waardoor Forster nieuwe kansen op de markt zal kunnen grijpen en verder zal kunnen groeien.

“De leidende positie van Forster in de ontwikkeling en productie van kwaliteitsvolle profielsystemen in staal en roestvrij staal is een mooie aanvulling op de leidende positie van Reynaers op het gebied van aluminiumoplossingen,” zegt Martine Reynaers, CEO van Reynaers Group. “Nu Forster deel uitmaakt van ons portfolio, kunnen we perfect tegemoetkomen aan de vraag naar kwaliteitsvolle staal- en aluminiumoplossingen waarbij ook aandacht wordt besteed aan veiligheid en design. Ik ben er zeker van dat onze gezamenlijke inspanningen ertoe zullen leiden dat we ons gemeenschappelijke doel zullen bereiken, namelijk duurzame groei. Onze respectieve medewerkers, klanten en partners, zoals architecten en planners, zullen daar allemaal voordeel uit halen.”

Together for Better

Onder het motto Together for Better zal Reynaers Group samenwerken met constructeurs, architecten en andere stakeholders om architecturale projecten met hoogwaardige aluminium-, staal- en glasoplossingen te realiseren.

Zowel Reynaers als Forster benadrukken dat de overname beide bedrijven sterker zal maken. De bedrijven zullen hun individuele partners verder blijven bedienen maar zullen nauw samenwerken om zo veel mogelijk ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren op het gebied van onderzoek en ontwikkeling en ICT, waardoor ze allebei sterker zullen worden.

“Reynaers en Forster hechten allebei veel belang aan voortdurende productinnovatie, design en een superieure klantenservice. Deze gedeelde visie, de nadruk op prestatie en de focus op kwaliteit blijven onze voornaamste drijfveren om oplossingen op maat van onze partners uit te werken,” zegt Martine Reynaers.

Ook interessant


Build for Life