Interieur

Restmateriaal van keukenbladen verwerkt tot design klok

Restmateriaal van keukenbladen verwerkt tot design klok
Tijdens de Dutch Design Week is het eerste officiële prototype getoond van de designklok uit de maatfabriek van Arte. Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben restmaterialen van keukenbladen verwerkt tot design klok. De pendule is gemaakt van granieten restmaterialen. Het project is in juni gestart en wordt begeleid door Social Label en Senzer. Topdesigner Joost van Bleiswijk heeft de unieke klok ontworpen.

Bijzondere samenwerking

De samenwerking met Social Label en Senzer maakt onderdeel uit van de sociale ambities van Arte om het welzijn van mensen te vergroten en om van Arte een inclusieve organisatie maken. Jong, oud, hier geboren of niet, met beperkingen of handicap, iedereen draagt zijn steentje bij.

“Wij zijn trots op onze jongeren die dit klokje hebben gemaakt onder begeleiding van Senzer. Wij hopen dat zij zich uiteindelijk kunnen ontwikkelen zodat ze een baan kunnen vinden op de reguliere arbeidsmarkt”, aldus Hugo van Osch, oprichter van Arte.

Duurzaam genieten

Goed om te weten: ongeveer 75% van het graniet dat Arte inkoopt komt uit India. India is één van de vijf grootste steenindustrieën in de wereld. Arte zet zich al jarenlang in om kinderarbeid en schuldslavernij in groeves in India te bestrijden. Sinds kort is Arte met het Arte Right To Education project in India ook buiten de groeves actief bezig. Dit is een project om de leefomstandigheden van kinderen in India te verbeteren met als hoofddoel zoveel mogelijk kinderen naar school te brengen.

Productie

Tijdens de Dutch Design Week kon men het prototype van de designklok van restmaterialen bewonderen. Binnenkort start de productie van de klok die in de fabriek van Arte wordt gemaakt. De klok is te koop in twee afmetingen; 24 cm en 35 cm doorsnee en is te koop via de website van sociallabel.nl.